luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

A avut loc cea de-a XI-a ediție a Festivalului „Tradiții și obiceiuri din bătrâni”

Festivalul „Tradiții și obiceiuri din bătrâni”, ajuns la cea de-a XI-a ediție, a avut loc ieri, începând cu ora 17.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.
În deschiderea evenimentului, devenit deja tradiție, preotul profesor Ștefan Cristi Vătafu a mulțumit cadrelor didactice și elevilor implicați în acest proiect.

Ștefan Cristi Vătafu, preot

Tot în deschidere a vorbit și managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, Mariana Ghițulescu, gazda evenimentului.

Mariana Ghițulescu, managerul Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu

Festivalul a debutat cu colindele copilăriei interpretate de Corul Liceului Teologic, sub îndrumarea profesorului Nicușor Daniel Lăzărică. A urmat un moment teatral, intitulat „Moș Nicolae și fetele sărace”, pus în scenă de Trupa de teatru „Teologos” a Liceului Teologic.

Corala preoților gorjeni „Nicofonis” a fost nelipsită de la eveniment, care a interpretat mai multe colinde. Momentul artistic a fost urmat de Sceneta „Plugușorul”, pregătită de elevii de la Liceul Teologic. În ultima parte a evenimentului, Corala „Calatio” din Craiova, a încântat auditoriul cu alte colinde de suflet. Manifestarea a fost organizată de profesorii și elevii Liceul Teologic din Târgu Jiu, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

sursa

Latest Posts

Parteneri Media