duminică, 26 mai, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Abonamentele la sălile de fitness, decontate de angajatori

Abonamentele la sălile de fitness, decontate de angajatori. Așa începe luna februarie pentru angajatori și salariați. Este o veste bună pentru cei care vor merge la sală și vor scăpa, astfel, de sedentarismul cu care majoritatea românilor sunt obișnuiți.

Firmele îşi pot deduce această cheltuială cu condiţia să se încadreze în suma de 400 de euro pe an. Modificări au fost făcute și la contribuţiile la sănătate, pensie sau impozitul de pe venit care nu vor mai fi plătite de angajator.
Deputatul Marian Ficzak a declarat pentru antena 1 că un angajat trebuie să se încadreze în acest prag de 33% din venit ca şi beneficii salariale. Acesta speră ca în viitorul apropiat să crească sau chiar să se elimine acest prag de 33% şi angajaţii din România să poată să aibă ca şi beneficii salariale şi pilonul trei de pensii şi asigurarea privată de sănătate în limita a 400 de euro.
Marian Ficzak, deputat:


Legea 34/2023 prin care abonamentele la sală, pe care firmele le oferă angajaților, ca beneficii extra-salariale, vor fi neimpozitate pentru salariați și vor putea fi scăzute de angajatori din impozitele firmelor, drept cheltuieli deductibile, în anumite condiții.
Valoarea abonamentului, împreună cu toate celelalte beneficii extrasalariale acordate de firmă angajatului, cumulat, nu trebuie să depășească 33% din salariul de bază.
Casiana Hîncu

sursa

Latest Posts

Parteneri Media