luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Atenție la ochelarii de soare


O lege mai puțin cunoscută prevede amenzi serioase pentru șoferi. Cei mai vizați sunt cei care vor să plece în vacanță cu mașina. Mai precis, ochelarii de soare prea închiși la culoare pot cauza probleme pe șosea și pot duce și la sancțiuni.


Legea prevede sancțiuni serioase pentru șoferi dacă nu este respectată această regulă. Potrivit regulilor, nuanța ochelarilor de soare ar trebui să corespundă maxim categoriei 3 pentru a asigura o transmisie a luminii de 8 până la 18 la sută.


Cei care vor să plece în vacanță cu mașina trebuie să fie foarte atenți la această regulă. În cazul în care șoferii poartă ochelari de soare prea întunecați, acest lucru poate duce la probleme.


În cazul unui accident într-un tunel, de exemplu, compania de asigurări s-ar putea retrage. Chiar dacă arată bine și protejează de razele UV ale soarelui, ochelarii de soare pot fi o problemă pe șosea.


Acest lucru se aplică și mai mult în perioada vacanțelor, când zeci de mii de șoferi pleacă din nou în vacanță cu mașina și există numeroase controale. Totuși, nu mulți realizează că accesoriul poate duce și la sancțiuni.


    sursa

    Latest Posts

    Parteneri Media