marți, 16 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Campania de prevenire a delincvenței juvenile, lansată în Gorj

Polițiștii gorjeni, în parteneriat cu D.G.A.S.P.C. Gorj, I.S.J. Gorj – Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” și IJJ Gorj, au lansat Campania de Prevenire a Delincvenței Juvenile. Evenimentul a avut loc, astăzi, în amfiteatrul Facultății de Inginerie, din municipiul Târgu Jiu.

Activitatea a constat în punerea în scenă, de către elevi de clasa a VII-a, ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, a unei scenete care a abordat diverse teme, precum consumul ilicit de substanțe psihoactive, conduita necorespunzătoare la școală sau în societate și fenomenul de bullying. Ulterior, polițiștii, împreună cu un jandarm și un psiholog, au purtat discuții interactive cu elevii, pe baza aspectelor relevate în sceneta prezentată, fiind curioși să afle mai multe detalii referitoare la răspunderea penală, materială și contravențională, precum și alte aspecte legislative de actualitate. La activitate au participat aproximativ 100 de elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, din municipiul Târgu Jiu și patru cadre didactice.

Campania de Prevenire a Delincvenței Juvenile se va derula în tot județul, în perioada 26 ianuarie – 30 iunie și va urmări prevenirea conduitelor violente și neadecvante în rândul minorilor, cu scopul formării unor generaţii de tineri care resping tentaţiile ilicite şi anturajele delincvente.

Aura Pîrvuleț

sursa

Latest Posts

Parteneri Media