luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

CAMPANIA DE PREVENIRE A DISPARIȚIILOR DE MINORI, LANSATĂ DE POLIȚIȘTII GORJENI


Miercuri, 3 iulie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în parteneriat cu Biroul Siguranță Școlară și I.J.J. Gorj, au lansat Campania de prevenire a plecărilor voluntare/disparițiilor de minori, prin organizarea unei activități preventiv-educative, în incinta Shopping City Târgu Jiu.

Campania urmărește informarea copiilor, cu privire la riscurile la care se expun atunci când părăsesc domiciliul fără înștiințarea și acordul părinților, precum și potențialele modalități prin care pot deveni victime.

Copiii au înțeles faptul că este foarte important să discute cu părinții despre problemele cu care se confruntă, pentru a încerca să găsească o soluție împreună.

În același timp, părinții au fost informați cu privire la importanța menținerii unei relații de încredere și comunicare directă cu minorii aflați în îngrijire, pentru a preîntâmpina plecarea de acasă, victimizarea sau implicarea acestora în activități infracționale.

Campania de prevenire a plecărilor voluntare/disparițiilor de minori se va derula în tot județul, în perioada 01.07.2024–30.10.2024.


    sursa

    Latest Posts

    Parteneri Media