marți, 16 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Cârciumaru a fost eliberat din arest

Fostul primar al municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a fost eliberat din arest. Fostul edil este cercetat pentru mărturie mincinoasă.

Florin Cârciumaru a fost reținut ieri, pentru 24 de ore, în dosarul în care se fac cercetări cu privire la spălarea operelor lui Constantin Brâncuşi cu jet de apă.

Florin Cârciumaru, fostul primar al municipiului Târgu Jiu

Cârciumaru a fost eliberat din arest

Operele lui Brâncuși au fost curățate cu jet de apă sub presiune, în vara anului 2013, procedeu care a dus la o posibilă degardare a Porţii Sărutului. În cauză, polițiștii au dispus începerea urmăririi penale pentru distrugere și abuz în serviciu. De atunci și până în prezent, procurorii au îngropat cazul de patru ori. Nimeni nu a fost reținut. Cercetată a fost Adina Andriţoiu, fosta sefă a Centrului de Cercetare, Documentare și Promovare Constantin Brâncuși, la cererea căreia a fost făcută operațiunea de curățare. La începutul acestui an, dosarul a fost redeschis pentru a cincea oară. Florin Cârciumaru, care nu apăruse în dosar nici măcar ca martor, a fost chemat la audieri. După întrevederea cu procurorii, fostul edil a fost reținut, pentru 24 de ore, sub acuzația de mărturie mincinoasă. Acuzațiile nu sunt fondate, crede avocatul Florin Homescu.

Florin Homescu, avocat

Florin Cârciumaru a fost primarul municipiului Târgu Jiu între 2000 şi 2016 și senator PSD în 2016 şi 2020.

Aura Pîrvuleț

sursa

Latest Posts

Parteneri Media