miercuri, 12 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Cele mai faimoase pacanele din istorie

Atunci când mergi la cazino, ai putea fi compleșit de numărul mare de păcănele. Din fericire, există jocuri care au devenit extrem de populare și care sunt disponibile la orice casino Romania. Nu vorbim despre jocuri de masă precum Blackjack sau Baccarat, deoarece acestea pot fi dificile de înțeles pentru jucătorii noi.

O scurtă istorie a sloturilor

Prima mașină de slot și-a făcut prima apariție în 1887 sub forma Mașinii de Poker. Aceasta a fost dezvoltată de Sittman și Pitt și a fost un joc simplu format din cinci tobe și un total de 50 de cărți. De-a lungul timpului, mașina a câștigat multă popularitate și a putut fi găsită cu ușurință în majoritatea barurilor. Cu toate acestea, acest aparat nu plătea în numerar, iar premiile erau de obicei nemonetare, constând în bere sau trabucuri.

Aceasta a fost, de asemenea, prima dată când a fost implementat conceptul de avantaj al casei, deoarece Jack of Hearts și zece de pică au fost eliminate la jumătate din șansele de a nimeri culoarea regală. De la crearea primului slot machine, au fost făcute o mulțime de progrese care au dus, în cele din urmă, la inventarea primului slot video, în 1976. Acest lucru a fost realizat de Fortune Coin, o companie cu sediul în Las Vegas care operează în California. Jocul includea un televizor Sony CRT de 19 inchi ca ecran și o serie de măsuri preventive pentru înșelăciune.

La momentul actual există mii de sloturi disponibile, multe dintre ele bazate pe mărci populare, fie că este vorba de o emisiune tv, film sau chiar celebrități. Există câte un slot pentru fiecare, iar acest lucru a făcut sloturile atât de populare de-a lungul timpului.

Cele mai faimoase pacanele din istorie

Înțelegerea sloturilor

Deși pare (și este) un joc extrem de simplu, e nevoie să acorzi atenție alegerii jocului potrivit pentru tine, deoarece există câțiva factori care trebuie luați în considerare. Acești factori constau în rata RTP (return to player), plata maximă, numărul de linii de plată și caracteristicile speciale pe care le are de oferit un slot. Unele sloturi pot avea până la șase funcții diferite și acestea includ diverse runde bonus, rotiri gratuite și așa mai departe.

Rata RTP va determina modul în care ești plătit. De exemplu, dacă un slot are o rată RTP ridicată, de până la 99%, asta înseamnă o volatilitate scăzută și plăți frecvente cu sume mici. Cu toate acestea, un RTP scăzut va aduce plăți mai puțin frecvente cu sume mai mari.

Jucătorii de sloturi experimentați tind să încline spre RTP-uri scăzute, deoarece s-au obișnuit cu frecvența rotirilor „uscate”. Pe de altă parte, jocurile cu RTP ridicat sunt alese de jucătorii noi, deoarece acestea oferă câștiguri mai dese, în ciuda faptului că premiile sunt mai mici.

Cele mai faimoase sloturi

Pe măsură ce tot mai mulți oameni aleg sloturile la fiecare vizită în cazino, în mod normal, unele jocuri au devenit mai populare decât altele. Care sunt acestea? Vom vedea în continuare!

Liberty Bell

Slotul Liberty Bell este primul joc care conține simboluri reale, dezvoltat în 1895, la câțiva ani după apariția primul aparat de poker. Acesta era un slot cu trei role care prezenta simboluri constând în pică, potcoave, diamante, stele, clopoțele și inimi. Plata maximă a jocului a fost de 50 de cenți, ceea ce era o sumă echitabilă la acea vreme și acest lucru se putea face doar prin alinierea a trei dintre clopote pe o singură linie de plată.

Din păcate, acest slot nu mai este disponibil, însă merită un loc de cinste în lista noastră deoarece a fost primul slot creat vreodată.

Megabucks

Un slot cu jackpot progresiv, Megabucks este un joc oferit de IGT și popular pentru câștigurile mari în bani reali. Este bine știut faptul că acest slot a plătit milioane de dolari de-a lungul timpului. Mia mult, se spune că cel mai mare câștig este în jur de 39 de milioane de dolari. 

Cu toate acestea, slotul este învăluit de o serie de controverse, deoarece se crede că este…blestemat. Asta deoarece au existat cazuri de jucători care au suferit accidente tragice după câștigarea jackpot-ului. Deși acest lucru poate fi creditat cu ușurință ca o coincidență, dă jocului un sentiment de mister care în cele din urmă ajunge să atragă mai mulți jucători.

Wheel of Fortune (Roata Norocului)

Un alt slot de la IGT, Wheel of Fortune se bazează pe serialul de jocuri TV de succes și și-a consolidat locul ca al doilea cel mai popular joc din istoria păcănelelor. Acest slot oferă o rundă bonus asemănătoare cu ceea ce se găsește în show-ul TV. În ciuda faptului că există mai multe variante ale jocului, cea mai populară este varianta cu 3 role.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale acestui joc este funcția multiplayer, care îi poate face pe jucători să se bucure de joc împreună, mai ales când vine vorba de runda bonus. Variația cu 5 role are câteva simboluri adăugate, între care se remarcă simbolul wild și un simbol Super Wild care poate oferi un multiplicator de 5x pe lângă câștigul inițial. Deși au existat mai multe variante ale acestui joc, niciuna  dintre ele nu este la fel de bun ca originalul din cauza absenței unui jackpot progresiv.

Cele mai faimoase pacanele din istorie

Mega Fortune

Mega Fortune are 25 de linii de plată, care sunt răspândite pe 5 role cu diferite simboluri. Cu toate acestea, nu este un joc apreciat doar pentru simboluri, ci mai ales pentru posibilitatea de a pune mâna pe unul dintre jackpoturile progresive. Jackpot-ul Mega Fortune are reputația că oferă premii de mai multe milioane de dolari înainte ca cineva să poată da lovitura finală pentru a revendica Mega jackpot-ul.

Mega Moolah

Când vorbim despre cel mai bun joc pe care Microgaming l-a oferit, nu există nicio îndoială că Mega Moolah se află în fruntea listei. Acesta este un joc care a transformat oamenii obișnuiți în multimilionari în ultimul deceniu. Cele 25 de linii de plată sunt afișate pe 5 role cu o temă africană standard. Din punct de vedere vizual, slotul nu este nimic impresionant și, pentru ochiul neantrenat, ar părea a fi destul de mediocru. Cu toate acestea, jocul este extrem de captivant, iar premiile sunt consistente.

Concluzie

Există mii de sloturi disponibile la cazinourile din întreaga lume, unele mai bune decât altele, iar altele oferind plăți masive. Sloturile vor fi întotdeauna cel mai popular joc de noroc datorită simplității și varietății de opțiuni disponibile. În ciuda atractivității generale a jocurilor de masă, sloturile sunt mult mai prietenoase pentru jucătorii noi.

Latest Posts

Parteneri Media