marți, 16 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

CJ Gorj solicită finanțare pentru finalizarea lucrărilor la amenajarea hidroenergetică Valea Sadului-Vădeni

Consiliul Județean Gorj a înaintat, ieri, o adresă către guvern, Ministerul Investițiilor Europene și Ministerul Energiei, prin care solicită includerea proiectului de investiții „AHE a Râului Jiu pe sectorul Valea Sadului – Vădeni” în lista proiectelor finanțate prin REPower EU.

Solicitarea vine în contextul lansării în procedură de transparență decizională a proiectului de Ordonanță de Urgență privind obiectivele de investiții pentru realizarea de amenajări hidroenergetice. Includerea AHE Valea Sadului – Vădeni este esențială, atât prin prisma anvergurii proiectului cât și prin cea a stadiului actual de execuție, de peste 50%. Totodată, această investiție va apăra de inundaţii mai multe localități din județ.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj

De asemenea, obiectivul ar urma să asigure irigarea unei suprafețe de peste 70.000 ha teren agricol în judeţele Gorj şi Dolj, plus un debit suplimentar de 7,5 mc/s pentru alimentarea cu apă a localităţilor şi obiectivelor industriale şi economice de pe cursul inferior al Jiului.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj

Potrivit lui Cosmin Popescu, nu este primul demers pe care Consiliul Județean Gorj îl face în acest sens. În luna mai a anului 2018 a fost înaintată o solicitare similară, prin care se cerea găsirea unei soluții pentru finalizarea lucrărilor la obiectivul de investiții.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj

Lucrările la amenajarea hidroenergetică Valea Sadului-Vădeni au început înainte de 1989, dar au fost abadonate.

Aura Pîrvuleț

sursa

Latest Posts

Parteneri Media