vineri, 29 septembrie, 2023
📣Practica studenti jurnalism ✍️

CSM a busculat-o pe Craiova! Basic: “Cred că ne-au subestimat!”

CSM Târgu Jiu a produs una dintre surprizele începutului de an. Baschetbaliștii gorjeni au trecut de SCM Craiova, scor 74-61.
Meciul din Sala Sporturilor a contat pentru etapa a 17-a din Conferința A. Fără Andriy Agafonov și Camil Berculescu, răciți, trupa gazdă a oferit o replică agresivă, neașteptată poate pentru formația doljeană. Cele două echipe și-au împărțit momentele de dominare, dar, față de alte confruntări, gorjenii au gestionat mult mai bine sfertul 4 și s-au impus meritat. A doua victorie a sezonului a venit după o evoluție fantastică a lui Shamiel Stevenson, care a reușit 27 de puncte și 10 recuperări. Dylan Frye a adăugat 14 puncte, iar, la meciul de debut, Anthony Durham a terminat cu 13 puncte. Pe evoluția scorului și-au lăsat amprenta și Porter Troupe (10), Thomas Kottas (7), Noam Weinberg (2) și Octavian Ilie (1).
“Astăzi, am fost mult mai concentrați pe final de meci, ne-am păstrat agresivitatea pe toată durata partidei și, nu în ultimul rând, am crezut mult mai mult în noi. Cred că ne-au subestimat puțin, nu s-au așteptat să luptăm așa cum am făcut-o. Nu au început meciul tare, iar noi am căpătat încredere și am continuat să luptăm. Am avut atitudinea pozitivă și acesta este cel mai important lucru. La pauză, raportul recuperărilor era 20-11 pentru ei, meciul s-a terminat 33-34 și acesta este un aspect care a făcut diferența”, a apreciat antrenorul Kresimir Basic.
“Am făcut o apărare foarte bună și am fost mai agresivi. Este cel mai bun meci pe care l-am făcut din punct de vedere defensiv, dar am marcat și peste 70 de puncte și am câștigat, împotriva unei echipe bune, și datorită acestui aspect. Cred că ne îmbunătățim performanța în fiecare zi, pentru că muncim mult la antrenamente și cred că vom fi pregătiți pentru partea a doua a sezonului”, a adăugat pivotul Thomas Kottas.
În etapa viitoare, CSM Târgu Jiu evoluează pe terenul formației CSU Sibiu.

sursa

Latest Posts

“Nocturna Bibliotecilor”, în această seară și la Târgu Jiu

Biblioteca Judeţeantă „Christian Tell” Gorj este și anul acesta parte a evenimentului cultural “Nocturna Bibliotecilor”. Așadar, astăzi, începând cu orele 16:00, la sediul Central...