luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Cum folosești Asigurarea RCA și CASCO în cazul unui parbriz spart


Dacă te-ai trezit cu parbrizul spart de o piatră aruncată de roata unei alte mașini, este esențial să înțelegi cum asigurarea RCA a șoferului vinovat și asigurarea ta CASCO te pot ajuta.


În România, toate vehiculele care circulă pe drumurile publice trebuie să dețină o poliță RCA, aceasta fiind o asigurare auto obligatorie destinată să acopere daunele produse în urma unui accident rutier.


Deși incidentele neplăcute pot apărea oricând, cunoașterea amănunțită a acoperirii oferite de polița RCA și diferențele față de CASCO te pot ajuta să cunoști mai ușor procesul de despăgubire.


În cazul în care parbrizul ți-a fost spart de o piatră aruncată de roata unei alte mașini, este important să știi că, potrivit legislației, șoferul vinovat este responsabil pentru daune.


Deținerea unei polițe RCA este nu doar o obligație legală, ci și o necesitate pentru a te asigura că poți acoperi daunele produse altor părți în cazul unui accident. Fără această poliță, orice daune produse trebuie acoperite din buzunarul propriu, fapt care poate duce la consecințe financiare semnificative.


    sursa

    Latest Posts

    Parteneri Media