miercuri, 12 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Cum să îţi iei notiţe la poker care sunt folositoare

Jocul de poker este fără îndoială în preferinţele jucătorilor de cazino. Ierarhia valorică a combinaţiilor tipice dar şi modul în care se desfăşoară jocul, sunt factorii de atracţie principali. Nu în ultimul rând, valul de adrenalină care te cuprinde când se arată cărţile justifică din plin popularitatea acestui joc. Experienţa la acest joc, că de altfel peste tot în viaţă, face întotdeauna diferenţa. Dacă nu stăpâneşti acest joc, este bine să iei aminte la notele următoare şi să le aplici cât mai repede în joc.

La ce trebuie să fii atent

Orice bonus casino live online România ai obţine, îl poţi folosi cu siguranţă la accesarea jocului de poker. Dacă te-ai aşezat la o masă de poker, ai multe lucruri de făcut dar mai ales de observat. Şi dacă alegi să participi la jocuri de poker multi table, atunci ai nevoie de o experienţă vastă în acest domeniu. Indiferent însă de modalitatea de joc accesată, trebuie să fii atent la următoarele aspecte:

  • Numărul de jucători participanţi la masă
  • Mizele minime şi maxime care sunt permise
  • Timpii aferentei fiecărei runde de pariere
  • Tipul de poker care se practică la masa de joc
  • Tipul de jucători care participă la joc

Deşi par a fi aspecte banale, este bine să începi să iei notiţe. Nu este nevoie să completezi un caiet cu aceste observaţii, concentrează tot ce ai observat în câteva cuvinte. Aceste se pot ulterior citi cu uşurinţă şi îţi vor da datele de care ai nevoie.

Cum să îţi iei notiţe la poker care sunt folositoare

Nu lua notiţe când te enervezi

Orice joc de noroc şi mai ales poker-ul, implică detaşare completă de emoţii. Nu este nici o îndoială că acestea apar pe durata jocului, dar acestea sunt datorate în special gameplay-ului jocului. Este posibil să trăieşti experienţe negative, când un oponent te forţează să iei o decizie care nu îţi place deloc.

Acesta are în mâna cărţi puternice, sau poate chiar merge la cacealma, iar tu nu poţi face nimic ca să-l contracarezi. Este uşor să îl califici ca fiind un „rău” şi să îţi notezi acest lucru. La următorul joc s-ar putea să uiţi incidentul, însă o scurtă privire pe notiţe îţi va arăta că trebuie să te pui în gardă.

Ştii acum cu cine ai de-a face şi nu îi vei cădea din nou în plasă. Poate că „marcarea” unui jucător cu acest apelativ nu este cea mai bună strategie, dar întotdeauna te va feri să repeţi aceeaşi greşeală.

Cum să îţi iei notiţe la poker care sunt folositoare

Cum să iei notiţe online

În prezent, toate variantele de poker sunt accesibile cu ajutorul tehnologiei chiar din fotoliul comod de acasă. Ai nevoie doar de un dispozitiv care să te ţină conectat la joc şi evident, de calitatea de client.

Dacă aceste 2 criterii sunt îndeplinite, nu îţi mai rămâne decât să selectezi o masă de joc şi să te alături jucătorilor. Procesul de luare notiţe nu a încetat, doar că de această dată se desfăşoară în online.

Software-ul cu care jocul de poker este creat, permite chiar să vezi avatarul oponenţilor şi în unele cazuri, chiar o fotografie a acestora. Vei începe să le notezi numele şi ulterior, să le realizezi şi un scurt portret de jucător.

Iată câteva exemple pe care le poţi prelua şi pe care le poţi trece pe carnetul de notiţe:

  • Jucătorii care participă cu regularitate la mesele de joc
  • Jucătorii de „forţă” care se impun prin mizele mari practicate
  • Jucători încadraţi în categoria „pasivi” care dau tot timpul Call
  • Jucătorii cerebrali, cei care judecă fiecare mână şi joacă prudent

Dacă te gândeşti că tot acest efort nu merită, gândeşte-te de 2 ori. Ai informaţii preţioase şi acestea îţi vor da posibilitatea să alegi cele mai profitabile mese de joc pentru tine.

Simplu şi eficient e cheia

Ca în orice activitate, simplitatea şi eficienţă sunt întotdeauna criteriile care aduc succesul. Şi în cazul notiţelor, trebuie să păstrezi aceste 2 direcţii, pentru a fi eficient. Nimeni nu îţi cere să faci scenarii de film, care şi pentru tine sunt greu de citit.

Este indicat să nu descrii pe larg derularea unei mâini la masa de joc. Va trebui să foloseşti cât mai multe prescurtări, aşa cum făceai fără îndoială în şcoală. Ai în acest fel o informaţie vastă concentrată în doar câteva cuvinte, pe care numai tu ştii să le traduci.

Nu este rău să te foloseşti şi de coduri de culori pentru a desemna de pildă tipul unui jucător de poker. Poţi trece un jucător agresiv cu culoarea roşie, în timp ce unul pasiv poate să preia culoarea verde. Pune-ţi imaginaţia la treabă şi cu siguranţă că vei găsi cele mai bune soluţii.

Concluzie

Este bine să iei notiţe la jocul de poker? Cu siguranţă da, mai ales că în online ai posibilitatea să participi la multiple mese de joc în acelaşi timp. Fii deci inventiv, notează cât mai pe scurt ce ţi se pare important şi nu uita în final să te bucuri de acest joc minunat!

Latest Posts

Parteneri Media