marți, 27 februarie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Cum se tratează corect gripa. Ce spune medicul Cristina Cornoiu

În acest sezon rece, provocările pentru sistemul imunitar sunt mai multe decât în anii trecuți. Pe lângă răcelile obișnuite, ne confruntăm acum și cu o alertă de gripă. Simptomele gripei nu sunt ușor trecute cu vederea, întrucât acestea se manifestă la nivel fizic și împiedică continuarea activităților zilnice. Medicul specialist medicină de familie la Cabinetul de Planificare familială din cadrul Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, Cristina Cornoiu, a venit cu sfaturi utile pentru prevenirea și combaterea acestei boli.

Cristina Cornoiu, medic SJU Târgu Jiu

În cazul copiilor, medicii avertizează că tratamentul trebuie administrat numai după ce există un diagnostic corect , însă, părinții pot ameliora simptomele cu antitermice și antitusive.

Cristina Cornoiu, medic SJU Târgu Jiu

Reamintim că hidratarea este esențială, dar și alimentația joacă un rol important pentru menținerea imunității în sezonul rece. Sunt de preferat legumele și fructele, care trebuie să fie folosite din abundență în alimentație. Mai mult, practicarea unui sport este foarte importantă pentru că asigură o stare bună de sănătate.

sursa

Latest Posts

Parteneri Media