miercuri, 12 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Cum susține Cosmin Popescu dezvoltarea economică a Gorjului

Programul Operațional Tranziție Justă (POTJ) a fost aprobat, de către Comisia Europeană, deschizând calea spre o resursă financiară uriașă, de 534 de milioane de euro, pentru dezvoltarea economică a județului Gorj. Această decizie a venit în urmă cu câteva săptămâni, decizie care va schimba în bine situația economic a județului.
Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, spune că începând din luna ianuarie 2023, își propune să se lanseze ghidurile în dezbatere publică, iar în luna aprilie să fie deja deschise apelurile de proiecte. Totul va fi posibil prin ajutorul pe care aceștia îl vor acorda întreprinderilor mici și mijlocii cu sume cuprinse între 200 de mii de euro și 2 milioane de euro.
Cosmin Popescu, președinte Consiliu Județean Gorj:


Acesta spune că la ora actuală, în portofoliul de proiecte al CJ Gorj există peste 270 de idei de proiecte prezentate de gorjeni, dintre care în jur de 180 se pot încadra pentru ca finanțările primite să-i ajute pe proaspeții antreprenori să-și creeze propria afacere.
Cosmin Popescu, președinte Consiliu Județean Gorj:

Consiliul Județean Gorj a început, oficial, demersurile pentru obținerea fondurilor alocate prin Fondul pentru o Tranziție Justă în 20 ianuarie 2020, printr-o adresă înaintată Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri prin care a solicitat includerea Gorjului în Planul Teritorial de Tranziție Justă (PTTJ), ce urma să fie elaborat pentru accesarea sumelor disponibile României prin JTF. Au urmat doi ani de activitate intensă și un volum apreciabil de documentare, corespondențe, întâlniri, fizice și on-line și discuții pe marginea elaborării Planului.
Casiana Hîncu

sursa

Latest Posts

Parteneri Media