Ion Onoriu, instrumentist, dirijor, lider rrom postdecembrist, 1937 – 1998

Ion Onoriu (1937-1998) a fost unul dintre cei mai mari acordeonişti rromi, care interpretau muzică românească şi muzică lăutărească rromă. De asemenea, a fost...

A început vaccinarea în cabinetele medicilor de familie

A debutat vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din întreaga țară. Marți, 4 mai, au fost deschise 3.035 de fluxuri noi de vaccinare. La...

Văduva cu doi copii minori, ajutată de liderii AUR Gorj

Echipa AUR Gorj, în pragul Sărbătorilor de Paşte s-a mobilizat venind în sprijinul unei mame care trece prin momente grele în urma pierderii soțului,...

Indicele S&P 500 – punctul de pornire al fiecărei investiții

Orice investiție, oricât de mică ar fi, trebuie să aibă un punct de pornire solid. De cele mai multe ori, acest punct este elementul...

Descoperă cele mai frumoase urări și felicitări pentru ziua de Sfânta Maria, dar și curiozități despre cei care poartă acest nume

Maria este unul dintre cele mai frumoase și vechi nume din România. Răspândit de la nord la sud, acest nume feminin nu se demodează niciodată! Mai jos vei găsi multe curiozități despre numele Maria și numeroase urări pentru toți cei care îl poartă.

Numele Maria îți aduce imediat în minte pe mama lui Isus. Maria are o reprezentare foarte importantă în Biserica Catolică și Ortodoxă și din acest motiv, ziua numelui cu siguranță nu trece neobservată. 

Ziua numelui de Sfânta Maria este sărbătorită atât pe 15 august, cât și pe 8 septembrie.  În data de 15 august,  sărbătoarea poartă numele de Adormirea Maicii Domnului, iar în data de 8 septembrie se serbează Nașterea Maicii Domnului. Însă, în fiecare dintre cele două zile, se pot transmite urări de La mulți ani sărbătoriților.

Cele mai frumoase urări de La muți ani pentru această zi de sărbătoare

Pentru a spune sărbătoriților acestei zile de Sfânta Maria urări, într-un mod de neuitat, iată câteva fraze frumoase. Aceste citate sunt unice și personalizate: cu siguranță vei găsi urările pentru ziua numelui Mariei care sunt doar pentru ea! Citește aceste mesaje și alege-l pe cel potrivit pentru a-l trimite:

 • Fie ca din aceasta zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să-ți aducă fericire și bucurie. La mulți ani de Sfântă Maria!
 • Pentru ca astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur si eu celor ce-ti doresc din adâncul sufletului un sincer La Mulți Ani!
 • Astăzi e ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toata fericirea din lume. La Mulți Ani!
 • De Sf. Maria, zi de mare sărbătoare primește din partea mea cele mai sincere urări de bine, sănătate, mult noroc și împlinirea tuturor dorințelor.

Felicitări speciale pentru sărbătoriții zilei de Sfânta Maria

Pe lângă aceste urări pe care le poți transmite pe care verbală sau prin mesaje telefonice simple, este posibilă și transmiterea unor felicitări de Sfânta Maria, îmbogățite cu fraze personale, căci ziua numelui  este sărbătorită de mulți oameni din țara noastră.  În acest fel, sărbătoriții vor fi foarte fericiți că te gândești la ei și sunt sărbătoriți atât de mult! 

Semnificația numelui Maria

Ce înseamnă numele Maria ? După ce ai văzut felicitările și urările de bine, este momentul să descoperi etimologia numelui Maria. Originea numelui Maria poate fi urmărită în limba ebraică. Numele Myriam (ebraică), transformat ulterior în greacă Mariam a dat naștere numelui Maria în română. 

Cu toate acestea, există două versiuni cu privire la originea numelui:

 • prima susține că numele Maria derivă din egiptean și înseamnă „iubit”; 
 • a doua admite că etimologia numelui Maria derivă din limba ebraică și, prin urmare, sensul este „doamna mării”, „picătură de mare”. 

În ambele cazuri, însă sensul numelui Maria se întoarce și la prințesă și doamnă.

Curiozități și elemente norocoase legate de numele Maria

După ce ai aflat semnificația numelui Maria , iată câteva curiozități frumoase legate de persoana care poartă acest nume. De fapt, se spune că oricine poartă numele de Maria este o persoană prietenoasă, deschisă în mod natural altora. De când era copilă, Maria este înzestrată în mod deosebit la nivel artistic, dar în același mod reușește să ia legătura cu cea mai profundă parte a oamenilor. 

Numele Maria, de asemenea , este asociat cu oameni ce sunt purtători de speranță și ascultători excelenți. Iată elementele norocoase asociate cu acest nume :

 • Animal: Porumbel 
 • Planta: Crin 
 • Culoare: Albastru 
 • Număr norocos: 7 
 • Piatra: Safir 
 • Metal: Auriu  

Variații ale numelui Maria

Întrucât originea numelui Maria este foarte veche, există numeroase variații, care s-au răspândit de-a lungul secolelor. În țara noastră, Maria fiind mama lui Isus, acest nume tinde să rămână pur și să nu fie denaturat.

 În ciuda acestui fapt, deși acest nume feminin predomină pretutindeni în lume, nu este neobișnuit să se găsească variante ale numelui Maria precum Mia, Mara, Marilena sau Mioara, în limba română. În limba engleză este Maria, Mary sau Mariah, în timp ce în franceză este Marie sau Marion. 

Indiferent de varianta numelui Maria, pe care aproximativ 2.2 milioane de români îl poartă, nu uita să le faci celor pe care îi cunoști și își serbează onomastica, o zi cât mai frumoasă prin intermediul urărilor și a felicitărilor personalizate.

Latest Posts

Handbaliștii de la UCB se întorc la antrenamente

,,Universitarii” gorjeni au avut o vacanță destul de scurtă. Conducerea echipei de handbal a Clubului Sportiv Universitar ,,Constantin Brâncuși” a anunțat că sportivii vor...

Prefectul de Gorj, vizită la centrele de vaccinare

Ritmul de vaccinare trebuie îmbunătățit la nivelul județului Gorj, pentru a putea reveni în cel mai scurt timp la o viață normală, susține prefectul...

Centrul Județean de Excelență Gorj își va începe activitatea din toamnă

Din toamna acestui an, în județul nostru va funcționa, pentru prima dată, un centru de excelență în cadrul căruia elevii gorjeni se vor pregăti...

Senatorul Iordache, coordonatorul campaniei electorale pentru Bumbești-Pițic

BPJ-ul PNL Gorj a stabilit aseară ca senatorul Ion Iordache sa fie coordonatorul partidului pentru campania electorală care se va derula la Bumbesti-Pițic, localitate...