duminică, 26 mai, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

”Diabetul trebuie să fie diagnosticat precoce!”

”Diabetul trebuie să fie diagnosticat precoce!”

Diabetul zaharat este cea mai des întâlnită boală a sistemului endocrin și poate fi considerată boala secolului XXI având în vedere numărul tot mai mare de persoane care suferă de această afecțiune. Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat al SJU Târgu Jiu, a prezentat câteva dintre greșelile pe care oamenii le fac și, într-un final, ajung să sufere de această boală.

Aceasta a transmis că la unitatea medicală din Târgu Jiu se prezintă pacienți care deja au un stadiu avansat al diabetului și, de aici urmează complicațiile care pot duce chiar la intervenții chirurgicale.

Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat al SJU Târgu Jiu

Medicul specialist mai spune că la Spitalul județean sunt chemați la control pacienții din trei în trei luni. Li se prescrie rețeta de care au nevoie și suntverificați pentru a ține sub control anumite afecțiuni provocate de diabet care, în timp, pot duce la orbire.

Alina Boantă, medic specialist în diabet zaharat al SJU Târgu Jiu

Conform unei statistici a Organizației Mondiale a Sănătății, ne confruntăm cu amenințarea ca diabetul să devină, până în 2030, cea de-a șaptea cauză de deces pe glob.

Casiana Hîncu

The post ”Diabetul trebuie să fie diagnosticat precoce!” appeared first on Accent In Gorj.

sursa

Latest Posts

Parteneri Media