luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Două persoane arestate după perchezițiile din Mehedinți


Trei inculpați, cercetați pentru constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane și spălare a banilor au fost reținuți după percheziții desfășurate pe raza municipiului Drobeta Turnu-Severin. Doi dintre ei au fost arestați preventiv.


Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, în cursul anului 2022, aici, s-a constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat în scopul obținerii unor importante beneficii materiale prin proxenetism. Ei au racolat, de pe teritoriul României, mai multe persoane vătămate, provenite cu precădere din medii sociale sărace, pe care le-au transportat în Franța, în scopul exploatării prin obligarea la practicarea prostituției.


De asemenea, aceștia au adăpostit victimele în diverse locații închiriate în regim hotelier și au înlesnit găsirea clienților prin intermediul unor anunțuri postate pe site-uri de escorte.


Sumele de bani obținute în urma practicării prostituției au fost trimise în România prin intermediul serviciilor de transfer monetar rapid, dar și cu sprijinul unor persoane care se deplasau în țară, iar pentru ascunderea sursei ilicite, au fost investite în achiziționarea, pe numele unor interpuși, de bunuri imobile și mobile de valoare (terenuri și autoturisme de lux) și construcția unor locuințe.


Au fost puse în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară în mai multe localități din județul Mehedinți, dar și în municipiul București. S-a pus sechestru pe două autoturisme în valoare totală de 30.000 de euro și pe mai multe conturi bancare.

Simultan cu activitățile desfășurate în România, pe teritoriul Franței, în baza unui ordin european de anchetă, autoritățile franceze au audiat mai multe persoane.


Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Craiova și București, Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Olt și Gorj și jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.


sursa

Latest Posts

Parteneri Media