miercuri, 12 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Festivalul sarmalelor și piftiilor, la Peștișani!

Gorjenii sunt așteptați duminică, 16 octombrie, la Peștișani, unde se va desfășura Festivalul sarmalelor și piftiilor. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Gorj, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Asociația „Acasă la Brâncuși”, Consiliul Local Peștișani și Primăria Peștișani.

Manifestările se vor desfășura în curtea Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Peștișani. Bucătari pricepuți își vor expune creațiile ce vor fi jurizate de specialiști în cadrul unui concurs culinar, cele mai gustoase sarmale și piftii fiind premiate de organizatori și sponsori. Evenimentul se va bucura și de prezența artistului gorjean Tavi Colen, care va concerta alături de formația sa, iar participanții vor putea admira apoi cântecul, portul și dansul popular românesc într-un recital oferit de Ansamblul Artistic „Doina Gorjului”.

Primăria comunei Peștișani a completat, începând cu anul acesta, răciturile cu sarmale, această combinație culinară fiind specifică doar zonei Gorjului, festivalul urmând a se desfășura anual, ca o atracție turistică a zonei și a județului.

Aura Pîrvuleț

Festivalul sarmalelor și piftiilor, la Peștișani!

accentingorj.ro

Latest Posts

Parteneri Media