luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

I-au dat lacrimile! Constantina Diță, impresionată de pictura murală de la Târgu Jiu

Campioana olimpică la maraton, Constantina Diță, a venit astăzi la Târgu Jiu pentru a admira pictura murală ce o înfățișează după triumful de la Beijing. Fosta mare atletă a rămas impresionată de omagiul adus de autoritățile locale, prin festivalul StradArt.

Constantina Diță a fost vizibil emoționată la vederea operei realizate în municipiu la finalul acestei veri. Gorjeanca a rememorat perioada petrecută la Târgu Jiu și nu și-a putut stăpâni lacrimile. Le-a mulțumit primarului Marcel Romanescu și organizatorului StradArt, Adrian Oniga, pentru inițiativă.

Constantina Diță, campioană olimpică Beijing 2008

Edilul Marcel Romanescu este mândru că fosta mare campioană are domiciliul în Târgu Jiu, deși trăiește în Statele Unite ale Americii. Primarul a mai spus că impactul festivalului Strad`Art este din ce în ce mai apăsat.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Atleta născută în Turburea a fost descoperită de antrenorul Mircea Zorilă. Cel din urmă și-a amintit cum a găsit-o pe „Pușa” și cum i-a îndreptat pași spre atletism. Constantina Diță a făcut mari sacrificii pentru a performa în marile orașe ale lumii. A făcut permanent naveta pentru antrenamentele de la stadion și Dealul Târgului.

Mircea Zorilă, antrenor atletism

Pe lângă titlul olimpic, gorjeanca are în palmares alte două titluri cucerite la Maratonul de la Chicago și unul la Campionatul Mondial de semimaraton de la Edmonton.

Cătălin Pasăre

sursa

Latest Posts

Parteneri Media