miercuri, 12 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Iordache nu susţine înfiinţarea şcolilor de corecţie

Senatorul PNL Gorj Ion Iordache nu susţine înfiinţarea de şcoli de corecţie şi nici nu are în vedere o asemenea temă pe agenda sa de lucru. Omul politic ar fi de acord cu înfiintarea unor astfel de centre, doar dacă copiii ar beneficia de toate condițiile.

Dar este total împotriva înființării unor asfel de școli, dacă se va păstra vechea mentalitate, unde copiii erau traumatizati.

Desi autorii propunerii legislative, un grup de 41 de senatori și deputați de la Partidul Național Liberal, arătau, în expunerea de motive, că delincvența juvenilă reprezintă una dintre cele mai mari probleme sociale cu care se confruntă România, proiectul a zăcut pana acum pe masa Camerei Deputaților. Pe data de 8 noiembrie, însă, Comisia Juridică a revenit și a înaintat Plenului un raport favorabil, cu 6 amendamente.

Astfel, dacă legea va trece, 16 centre vor fi înființate, ele având și o secție specializată pentru tratarea și reinserția socială a persoanelor condamnate care sunt dependente de consumul de droguri.

Solicitarea privind înfiinţarea şcolilor de corecţie ar fi fost formulată de către federaţiile din învăţământ la discuţiile cu ministrul Educaţiei, după ce în şcoli au avut loc tot mai multe cazuri de violenţă.

Ion Iordache, senator de Gorj

sursa

Latest Posts

Parteneri Media