duminică, 26 mai, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Meniu îmbunătățit pentru bolnavii de la spitalul din Târgu Jiu! Cum arată porțiile

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a îmbunătățit meniul acordat pacienților ca urmare a creșterii valorii alocației de hrană.

Astăzi, de exemplu, la micul dejun, la regimul comun, pacienții au servit brânză, mușchi file, roșie, castravete, ceai și pâine, la prânz-ciorbă de zarzavat și fasole uscată cu oase, friptură pui (pulpă inferioară) cu pilaf de orez, salată de varză și chec. La cină vor servi pulpă de pui inferioară cu mâncare de spanac, o banană și ceai.

“Și la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, alocaţia de hrană a fost mărită așa cum prevede legislația în vigoare și se acordă atât pentru asigurați, cât și pentru persoanele care nu fac dovada calităţii de asigurat, corespunzătoare serviciilor medicale acordate în regim de spitalizare continuă în unitățile sanitare publice.
Majoritatea pacienților beneficiază de hrană în valoare de 22 lei pe ziua de spitalizare, sumă care acoperă cele trei mese. Această sumă crește în funcție de afecțiune, astfel că bolnavii de diabet sau cei oncologici, de exemplu, beneficiază de o normă de hrană de 33 lei pe zi.
Nu lipșește carnea din meniul bolnavilor, iar acesta este diversificat și se schimbă zilnic. Pe site-ul unității medicale și în fiecare secție cu paturi este afișat meniul zilnic – https://www.spitalgorj.ro/pagina-pacientului/ meniu zilnic”
, au transmis reprezentanții unității medicale.

În imaginile de mai jos sunt câteva exemple cu felurile de mâncare pe care le primesc pacienții internați în secțiile Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.

Aura Pîrvuleț

sursa

Latest Posts

Parteneri Media