sâmbătă, 15 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Municipiul Târgu Jiu este oficial Capitala Tineretului în 2023

A fost semnat Acordul de Cooperare privind acordarea titlului „Capitala Tineretului din România” și implementarea programului „Târgu Jiu, Capitala Tineretului din România 2023”. Evenimentul a avut loc astăzi, în sala de consiliu a Primăriei Municipiului Târgu Jiu. Acordul a fost semnat de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, directorul zonal Banca Comercială Română, Paul Handro, președintele Consiliului Tineretului din România, Mircea Meriacri, președintele Federației Start, Natalia-Adela Vlădoiu, președintele Federației Tinerilor din Cluj, Tudor Ogner, și de directorul strategic Grupul Pont , András Farkas. Începe, astfel, un proiect dedicat tinerilor, cu un program foarte bogat în evenimente. Târgu Jiul îşi va desfăşura mandatul până pe 31 decembrie.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Obiectivul programului este să elaboreze strategii de dezvoltare locale pentru tineri şi să-i implice activ în procesele decizionale din oraşele lor pe teme ce ţin de educaţie, cultură, politică demografică şi alte domenii de interes pentru ei. De asemenea, îşi propune să stimuleze autorităţile publice locale şi companiile private să susţină şi să se implice în implementarea proiectelor propuse în cadrul programului.

Mircea Meriacri, președintele Consiliului Tineretului din România

Criteriile precum creativitatea și originalitatea care au stat la baza fundamentării candidaturii i-au făcut pe jurați să-i aleagă câștigători pe gorjeni.

Paul Handro, directorul zonal Banca Comercială Română

Municipiul Târgu Jiu este al șaselea oraș din România care primește titlul de Capitală a Tineretului, după Constanța, Iași, Baia Mare, Bacău și Timișoara.

sursa

Latest Posts

Parteneri Media