luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Noi avertizări de la meteorologi

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenţionare de cod galben de instabilitate atmosferică. Intervalul de valabilitate este 12 iunie, ora 14.00 – 13 iunie, ora 6.00.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Oltenia, sudul și estul Transilvaniei, sudul Banatului, jumătatea de nord a Munteniei, sud-vestul Moldovei, local în Maramureș.

Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale în general de 55…70 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în celelalte regiuni.

Meteorologii au emis un alt cod galben temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat, în intervalul 12, 13 iunie.

În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate. Maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități.

    sursa

    Latest Posts

    Parteneri Media