joi, 23 mai, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

O firmă aflată în top 3 mondial deschide o fabrică la Balș

O firmă, aflată în top 3 mondial în domeniul producției de filtre, a cumpărat fosta fabrică IAC din orașul Balș, iar din luna aprilie a anului viitor va începe producția. Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a anunțat că încep recrutările.

Așadar, primii 100 angajați vor fi selectați în perioada imediat următoare și vor începe să lucreze încă din luna ianuarie, iar procesul de recrutare va continua și anul viitor. Se caută operatori, tehnicieni, ingineri, instalatori, dar și alte categorii de personal.

„Sunt foarte mândru că această firmă a ales să vină la Balș. Vorbim de o firmă înființată în 1958, în Germania, care este în primele trei din lume în domeniul filtrelor auto, aer condiționat, medicale, tot ceea ce înseamnă partea de filtrare. Oamenii vor să înceapă producția în aprilie, vor să dea drumul la primele 100 de angajări din decembrie, astfel încât în ianuarie fabrica să fie funcțională, iar creșterea pe care ei și-o doresc, organică, pozitivă, pe termen lung, este de minim câteva sute de locuri de muncă în următorii doi ani. Sunt foarte mândru că mulți dintre cei care lucrează în alte localități își vor găsi un loc de muncă acasă”, a transmis primarul Cătălin Rotea.

Firma germană va beneficia de o reducere de 50% la plata impozitelor pe teren și clădiri, fiind parte din programul de ajutor anunțat încă din primele zile de mandat ale primarului Cătălin Rotea pentru cei care investesc peste 200.000 euro și creează noi locuri de muncă în orașul Balș.

sursa

Latest Posts

Parteneri Media