luni, 26 februarie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

O nouă parcare în Târgu Jiu

Primăria Municipiului Târgu Jiu va amenaja o parcare pe strada Alexandru Ioan Cuza, în zona Complexului Energetic Oltenia. Terenul aparținea Consiliul Județean Gorj, însă acesta a fost transferat, cu titlu gratuit, municipalității.

Pe acel spațiu urma să fie construit sediul Casei de Pensii Gorj, însă lucrările au fost întrerupte de ani buni. Investiția ar putea fi demarată chiar în acest an. Realizarea acestei parcări va ajuta la decongestionarea traficului pe Bulevardul Republicii, o rută destul de aglomerată din municipiu.

“Pregătim o nouă parcare la Târgu Jiu, de data aceasta în zona CEO, pe terenul preluat de la Consiliul Județean. Sunt mai multe cauze care au dus la această decizie. Pe de o parte, în zonă sunt instituții cu mulți angajați, dar și cu un număr mare de vizitatori. Este vorba de spital, CEZ, CEO, Direcția de Venituri etc. De cealaltă parte, pe strada Republicii, prima bandă pe fiecare sens va fi destinată transportului în comun, parcarea autoturismelor urmând a fi interzisă”, a transmis primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pe pagina sa de facebook.

Aura Pîrvuleț

sursa

Latest Posts

Parteneri Media