luni, 4 decembrie, 2023
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Percheziții la contrabandiști de țigări

Peste 30 de percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, într-un dosar de contrabandă cu ţigări, în județele Dolj, Suceava, Hunedoara, Maramureș, Teleorman și Timiș.
Au fost puse în aplicare 33 de mandate de percheziție domiciliară, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, aderare la un grup infracțional organizat, contrabandă, contrabandă asimilată și spălare a banilor , potrivit IPJ Dolj.
Potrivit procurorilor, la finele anului 2022, pe teritoriul României, s-ar fi constituit un grup de criminalitate organizată transfrontalieră, cu arie de acțiune și componență internațională, format din cetățeni ucraineni și români, specializat în activități de contrabandă și contrabandă asimilată, respectiv introducere în țară, comercializare și transport a unor cantități importante de produse accizabile (țigarete), atât pe teritoriul României, cât și pe cel al Uniunii Europene.
Țigaretele achiziţionate din Ucraina și Republica Moldova ar fi fost încărcate în autotrenuri, aparţinând unor societăţi de transport controlate de segmentul extern al grupării (cetăţeni ucraineni), fiind disimulate în alte categorii de mărfuri (bomboane, dulciuri etc.), iar, după introducerea în România, ar fi fost transportate către depozite intermediare , descărcate, reîncărcate în alte vehicule și transportate către alți clienți.
Țigaretele ar fi fost introduse în România prin puncte de trecere a frontierei din județele Suceava și Tulcea.
În cursul investigațiilor, au fost realizate prinderi în flagrant delict și efectuate percheziții domiciliare, în urma cărora au fost confiscate aproximativ 10 milioane de țigarete provenite din contrabandă.

sursa

Latest Posts

Parteneri Media