miercuri, 12 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Peste 80 de percheziții în Gorj și alte cinci județe

Polițiștii au efectuat, în această dimineață, 83 de percheziţii în șase județe, printre care și Gorj, într-un dosar în care se fac cercetări pentru contrabandă cu țigări, trafic de migranți din Ucraina și deținere de droguri. Potrivit anchetatorilor, începând cu luna noiembrie 2021, mai mulți cetățeni români ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi avut ca scop traficarea de țigarete, precum şi deţinerea sau comercializarea pe teritoriul României a produselor fără a fi marcate sau marcate necorespunzător, activităţi care s-ar fi derulat cu precădere în județele Bihor, Suceava, Maramureș și Mehedinți, însă și în Gorj și Bistrița-Năsăud.

Totodată, au fost constatate și alte infracțiuni aflate în strânsă legătură cu acestea, respectiv infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, infracțiuni de deținere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept și infracțiunile de dare și luare de mită.

De asemenea, tot în acest caz, se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, faptă comisă în contextul declanșării și desfășurării conflictului armat din Ucraina.

În condițiile în care autoritățile ucrainene au introdus măsuri restrictive de circulație față de cetățenii proprii, unii dintre aceștia ar fi încercat să treacă, în mod fraudulos, frontiera de stat cu România.

Aura Pîrvuleț

sursa

Latest Posts

Parteneri Media