sâmbătă, 15 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

PORTRET DE ARTIST – DANIELA SAFTA

Daniela Safta, cantareata de muzica populara si muzica de petrecere.

Artista de muzica populara s-a nascut pe 18 august 1976 in satul Halangesti, judetul Gorj si inca de mica a avut o pasiune pentru cantecul si costumul popular. Talentul muzical l-a mostenit de la bunicii sai, care au si crescut-o.

Daniela Safta urmeaza, in paralel cu studiile liceale, cursurile Scolii Populare de Arta, timp in care a participat la numeroase concursuri si a obtinut premii importante.

Ambitioasa si perseverenta, Daniela Safta si-a facut debutul in 1997, intr-un spectacol organizat de Liga Fiii Gorjului la Muzeul Satului din Bucuresti. Alaturi de ea au mai urcat pe scena Maria Ciobanu, Maria Loga, Valeria Arnautu, Angela Saftoiu, Mihai Constatinescu, avand in spate orchestra Doina Gorjului.

Primul cantec a fost inregistrat live, in fata publicului micilor ecrane, iar primul album al solistei Daniela Safta a a fost lansat in 1999, intitulat “Viata, viata, n-am noroc”. Urmatorul album a fost lansat in 2001 si poarta numele “De dragoste si dor”, in 2004 a aparut albumul “Om frumos cu vorbe bune”, iar in 2007 “Asta-i cantec pentru nasu”.

Daniela Safta este o cantareata indragita de public, datorita vocii calde si pline de sensibilitate, sustinand numeroase turnee atat in tara, cat si in strainatate, in tari precum Turcia, Spania, Italia sau Germania. Artista de muzica populara este o prezenta deosebita la petreceri si evenimente private.

Adelin…

sursa

Latest Posts

Parteneri Media