marți, 16 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Vasile Şeicaru este numele reprezentativ pentru muzica folk românească

Vasile Şeicaru este un talent de necontestat pentru muzica românească. El este cunoscut de către orice iubitor al muzicii folk şi este invitat la concerte, evenimente publice şi private, unde reuşeşte să cucerească întotdeauna publicul.

Va putea să menţină atenţia celor care vin la concertele sale prin prezenţa sa scenică, prin modul în care interpretează şi prin cântecele care ajung imediat la sufletul publicului. Este cunoscut atât în ţară, cât şi în străinătate şi aduce multă mândrie românilor de pretutindeni. Este cunoscut pentru muzica folk şi are o mare influenţă în imaginea muzicii din ţara noastră. Are o voce caldă, frumoasă, care te cuprinde foarte uşor şi care te transpune imediat într-o stare bună. Iată care sunt cele mai importante momente din viaţa sa de artist şi cea personală:

Unde s-a născut şi ce carieră a avut în primii ani Vasile Şeicaru

Vasile Şeicaru este născut în anul 1951 pe 10 iulie. Localitatea în care a trăit este Oancea, în judeţul Galaţi. Aici merge la Liceul de Educaţie Fizică şi este bun în acest domeniu. Face sport de performanţă, însă are şi un talent la muzică de necontestat. El are prma sa chitară la vârsta de 7 ani. Descoperă dragostea pentru muzică de mic şi începe să cânte atunci când devine adolescent, însă primii ani de carieră sunt în domeniul sportului. Astfel, el este profesor de sport la scoala generala Nr. 2 din Galaţi, locul său de baştină. O întâlnire importantă de mai târziu are să îi schimbe viaţa şi reuşeşte să îi marcheze destinul artistic.

Cenaclul Flacăra şi întâlnirea cu Andrian Păunescu

La o emisiune TV din Galaţi, Vasile Şeicaru merge cu o interpretare la alegere. Astfel, va cânta o melodie a lui Paul Tutungiu, care îl va impresiona pe Adrian Păunescu. El este prezent şi îl ascultă pe tânărul interpret. Va merge la el să îl poată recruta pentru Cenaclul Flacăra, o adevărată mşcare populară de artă şi simbol al opunerii faţă de sistemul opresiv din acea perioadă. Îi spune la finalul emisiunii că poate avea de ales dacă merge mai departe cu muzica sau dac vrea să rămână întreaga viaţă profesor de sport. Îl cheamă la autocar a doua zi de dimineaţă dacă vrea să aibă o carieră muzicală. Astfel, Vasile Şeicaru alege să se prezinte la autocar. De acolo începe cariera sa de artist folk. Va putea cânta doi ani de zile doar melodia pe care a apreciat-o Adrian Păunescu. Apoi a reuşit să primească acordul de a cânta şi alte piese care au fost adorate de către publicul lui.

Deşi Adrian Păunescu a fost cel care l-a ajutat să îşi lanseze cariera muzicală, a fost şi cel care a avut cu el anumite neînţelegeri . Vasile Şeicaru renunţă la colaborarea cu Cenaclul Flacăra la scurt timp după ce au apărut problemele de comunicare. Niciodată nu a făcut o declaraţie publică legată de discuţiile din interior. A preferat discreţia şi a fost apreciat pentru acest lucru. De fapt este întotdeauna o prezenţă plăcută, cu un şarm aparte. A fost adorat de către publicul lui pentru modul său de a fi pe scenă, pentru cuvintele adresate sau pentru modul în care a răspuns cererilor.

Viaţa de artist a lui Vasile Şeicaru

Viaţa de artist a fost una încărcată de turnee şi de colaborări, de evenimente şi concerte. Este cunoscut ca autor, cântăreţ, interpret român de muzică folk şi apreciat în ţară şi peste hotare. Este tot timpul plecat pentru a încânta publicul de oriunde din lume. Este adorat pentru muzica lui de suflet. Are o activitate solo din 1990, când începe să cutreiere lumea pentru a avea concerte. Cânta, desigur, şi în colaborare cu alţi artişti din alte categorii, precum rock sau pop. Va fi prezent la cele mai mari festivaluri şi va încânta oamenii prezenţi, de fiecare dată.

Merge în concerte şi turnee în Germania, Suedia, SUA, China, Coreea, Rusia, Canada, iar în 1996 adaugă şi alte ţări precum Irlanda, Austria, Franţa, Italia, Belgia, Grecia, etc. Tot atunci începe şi colaborări cu Ştefan Hruşcă sau Victor Socaciu. Victor Socaciu este prietenul său foarte bun şi va suferi foarte mult atunci când îl va pierde. Această suferinţă este greu de descris şi de trăit pentru muzician, însă rămân în urmă multe momente frumoase pe care le-au trăit pe scenă şi în viaţa personală.

Una dintre marile realizări este o onoare pe care a primit-o în anul 2006 de la Preşedintele României. Astfel, el a primit „Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”, aspect care a reprezentat o mare bucurie adusă carierei sale.

Ce activitate are acum Vasile Şeicaru şi unde îl poţi asculta cântând cele mai cunoscute piese

Vasile Şeicaru este în prezent pe scenele din ţară şi din străinătate. El are turnee de autor, în care are sunetişti proprii, manager, tehnicieni şi personal complet, care să poată să îi ofere cele mai bune soluţii şi direcţii. Publicul primeşte calitate atunci când vine la concertele pe care le susţine.

Viaţa personală a artistului

Din păcate artistul şi-a pierdut soţia într-un accident care a avut loc acasă. Acest moment l-a marcat, dar nu l-a îndepărtat de Dumnezeu şi de viaţa de artist. A iubit la fel de mult scena şi a dăruit de fiecare dată tot ceea ce a avut mai bun pentru cei care vin la concertele sale. Muzica folk a fost întotdeauna de suflet şi a putut să pătrundă în inima celor care îl adoră. În prezent, este într-o relaţie discretă, reuşind să îşi deschidă inima după mult timp dela pierdrea soţiei.

Vasile Şeicaru este o emblemă a muzicii româneşti şi este cel care reuşeşte, de fiecare dată, să aducă bucurie celor care adoră stilul de muzică pe care îl preferă cântăreţul. Colaborările sunt permanent realizate la cererea publicului, iar concertele sunt pline de oameni pasionaţide folk. El are o prezenţă scenică ce se face remarcată. Glasul său plăcut, modul în care interpretează, talentul şi experienţa aduc cu sine calitate şi concerte speciale, care sunt întotdeauna adorate de către publicul lui.

Latest Posts

Parteneri Media