luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

PORTRET DE ARTIST – ZORICA SAVU

Frumoasa artista a cucerit publicul prin glasul suav, dar puternic, prin infatisarea mandra si prin piesele pline de sentimente. Pe propriile ei puteri, Zorica Savu a reusit sa-si faca o cariera in lumea muzicii, fiind astazi o cantareata apreciata in lumea cantecului popular.

Nascuta in satul Maru, judetul Caras-Severin, Zorica a mostenit vocea de la bunica sa, care canta in corul bisericii, fiind cunoscuta in sat pentru vocea ei. Participand la toate sarbatorile scolare, cantareata a fost remarcata de invatatoarea sa, care i-a propus sa participle la festivalurile concurs de muzica populara din zona.

Primul diploma care a spart gheata a fost una din tabara de pionieri “Navodari”, apoi au urmat multe alte premii importante, precum premiul I la “Cantarea Romaniei”, locul II la festivalul “Pe deal la Teleormanel”, locul II la “Flori pe Mures” de la Reghin sau premiul special al juriului la concursul “Maria Tanase” din Craiova.

Zorica Savu a facut primii pasi in muzica si in cadrul ansamblului “Idera”, apoi a colaborat cu ansamblurile “Semenicul” din Resita, alaturi de care a avut spectacole in strainatate, “Timisul” si “Banatul” din Timisoara. Au urmat apoi primele inregistrari la Casa de Discuri Electrocord din Bucuresti.

Artista de muzica populara se poate lauda cu numeroase albume lansate, precum “Hai la munte sus”, “Ce-or crezut dusmanii mei”, “Dragul meu, copilul meu”, “Iau viata de la-nceput”,…

sursa

Latest Posts

Parteneri Media