miercuri, 12 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Primarul Troacă achitat definitiv în dosarul de corupție instrumentat de DNA

Curtea de Apel Craiova s-a pronunțat definitiv în dosarul penal numarul 3998/95/2017*, aflat pe rolul instanțelor de judecată de șapte ani de zile. Primarul comunei Padeș, Gabriel Mihai Troacă, a fost astfel achitat în această cauză, sentința din 22 aprilie fiind definitivă. Un singur inculpat a fost condamnat cu suspendare.

Primarul comunei Padeş, Mihăiţă Troacă a fost achitat și de Tribunalul Gorj, în acest dosar instrumentat de către procurorii DNA, în care a fost acuzat de comiterea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi complicitate la infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente false.

După trei ani, primarul a fost achitat definitiv în această cauză, deși Curtea de Apel a desființat, în parte, sentința Tribunalului Gorj.

Procurorii anticorupţie au constatat că 11 inculpaţi, printre care şi un nepot al primarului din Padeş, dar şi fiica fostului primar al oraşului Baia de Aramă, au încasat în mod necuvenit subvenţii acordate din fondurile europene pentru terenuri agricole. Prejudiciul stabilit a fost de peste 550.000 de lei.

sursa

Latest Posts

Parteneri Media