luni, 4 decembrie, 2023
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Primele probe de presiune pe tronsonul V al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova

Firul II al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova este tot mai aproape de a fi finalizat. Stadiul lucrărilor a depășit 80%. Proiectul are o valoare valoare totală de aproximativ 446 milioane de euro.

După ce s-au finalizat lucrările la tronsonul VI, și tronsonul V al firului II de aducțiune Isvarna – Craiova se află într-un stadiu avansat de execuție. Constructorul a făcut deja probele de presiune și lucrează în prezent la executarea căminelor de vane. Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj este implementat de Compania de Apă Oltenia.

„Visul craiovenilor de a bea apă de izvor de munte e aproape să se îndeplinească! S-au făcut probele de presiune pe tronsonul V al firului II Isvarna Craiova. Antreprenorul lucrează în prezent la executarea căminelor de vane, care au rol de izolare, golire, aerisire-dezaerisire, dar și la montarea noii conducte. Lucrările aferente contractului, Extindere conductă aducţiune Isvarna – Craiova fir II, tronson V, sunt programate să se desfășoare în localitățile doljene Coțofenii din Față, Almăj și Ișalnița. Constructorul a montat circa 8.800 metri liniari de conductă din cei 13.867 metri liniari prevăzuți în contract și a realizat 5 din cele 13 cămine de vane proiectate pe tronsonul V“, a declarat primarul municipiului Craiovei, Olguța Vasilescu.

Firul II de aducțiune Isvarna – Craiova are o lungime totală de 123,4 km și presupune reabilitarea a 27,4 kilometri de conductă și construirea altor 96,4 kilometri. La finalul investiției, va fi asigurată apă potabilă de cea mai bună calitate în toată Craiova, în alte cinci localități din Dolj, dar și în localitățile Rovinari, Brănești, Câlnic, Godinești, Plopșoru, Telești, Tismana, Țânțăreni şi Bâlteni, din județul Gorj.

Primele probe de presiune pe tronsonul V al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova

Primele probe de presiune pe tronsonul V al aducțiunii de apă Isvarna – Craiova

sursa

Latest Posts

Parteneri Media