luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

S-a găsit o soluție în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân din Târgu Jiu

Autoritățile locale din municipiului Târgu Jiu au găsit o soluție în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. O asociație din Hunedoara va avea atribuția de a captura patrupezii de pe raza orașului.

Inițial, Edilitara a fost delegată să se ocupe de gestionarea animalelor fără stăpân de pe raza orașului. Însă, cei cinci angajați pe care îi are societatea pe serviciul de ecarisaj nu fac față solicitărilor. Astfel că, primăria s-a gândit să caute o firmă dispusă să adune patrupedele de pe străzi. Dar, din păcate, a picat și această variantă, întrucât, la licitația organizată de municipalitate, nu s-a prezentat nicio firmă cu o ofertă completă.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Astfel că, soluția ideală pe care autoritățile au găsit-o pentru a putea gestiona acestă problemă a fost aceea de a adera la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară din Hunedoara care administrază problema câinilor fără stăpân pentru toate UAT-urile de pe raza județului Hunedoara.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Potrivit edilului, după ce vor fi ridicați de pe domeniul public, câinii vor fi ținuți 14 zile în padocul din Târgu Jiu, iar mai apoi asociația îi va duce la Hunedoara și se va ocupa de adopția lor.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Fondurile pe care municipalitatea le alocă pentru acest domeniu de activitate sunt de aproximativ 1 milion de lei pe an.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Aproximativ 600 de români cad victimele câinilor fără stăpân în fiecare an.

Aura Pîrvuleț

sursa

Latest Posts

Parteneri Media