luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Se dorește dezvoltarea compartimentului de neurochirguie de la Târgu Jiu. Două operații, efectuate în premieră în Oltenia!

Două intervenții chirurgicale au fost efectuate, în premieră, la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Este vorba despre operații care țin de ortopedie, mai exact fuziune vertebrală la nivelul coloanei lombare.

Inițiativa i-a aparținut doctorului Bogdan Niculescu, medic primar ortopedie-traumatologie, care a beneficiat de sprijinul și îndrumarea doctorului Ioan Branea, medic specialist ortopedie traumatologie, cu o vastă experiență în chirurgia spinală și care activează în Germania. La intervenții a participat și doctorul Dragoș Coludșu, medic specialist neurochirurg.

Managerul unității medicale, Dumitru Vienescu, a apreciat implicarea medicilor și speră ca astfel de operații să poată fi realizate și în viitor la Târgu Jiu.

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu

Medicul Bogdan Niculescu a fost mulțumit că l-a putut avea alături pe doctorul Ioan Branea și a dat detalii despre cele două intervenții.

Bogdan Niculescu, medic primar ortopedie traumatologie SJU Târgu-Jiu

La rândul său, medicul Branea a declarat că vrea să contribuie la dezvoltarea chirurgiei spinale în România, iar la spitalul din Târgu Jiu a găsit condiții bune.

Ioan Branea, medic specialist ortopedie traumatologie

Medicul Dragoș Coldușu a precizat că a fost un prim pas pentru dezvoltarea compartimentului de neurochirurgie din cadrul spitalului de la Târgu Jiu

Dragoș Coldușu, medic specialist neurochirurg

Cei doi pacienți au 72 și 74 de ani, operațiile au decurs bine, iar aceștia vor rămâne internați în Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, urmând perioada de recuperare post-operatorie.

Cătălin Pasăre

sursa

Latest Posts

Parteneri Media