sâmbătă, 15 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

SIMFONIA TOAMNEI

Toamna este anotimpul contrastelor, al culorilor soarelui, este anotimpul în care roadele dăruite de natură ne bucură întreaga existență. Toamna este poate cel mai sensibil sezon al anului pentru că oferă un spectacol mistic de frunze și petale de flori, toate purtate-n vânt și presărate cu stropi blânzi de ploaie.

Copiii încep școala toamna și asta de multe, multe generații încoace. Parcă tocmai pentru a păstra ca amintire frumosul anotimp, elevii, cadrele didactice și conducerea Școlii Gimnaziale „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” organizează anual, în fiecare lună octombrie, „SIMFONIA Toamnei”. Este o manifestare de creativitate debordantă a copiilor, care organizează – alături de cadrele didactice și părinți – un frumos „Târg de prajituri”, unde vând și cumpără unii de la alții cel mai râvnit desert, arătându-și abilitățile antreprenoriale. Elevii fac vânzare prin publicitate și reclamă, socotesc banii proveniți din activitatea comercială și-i folosesc spre beneficiul clasei lor, dar mai ales savurează prăjiturile ornate fabulos, apetisante, încât doar privindu-le îți lasă gura apa.

Mereu în condiții de vreme bună, curtea școlii abundă în desene cu subiectul TOAMNA. Mai avem expoziție de artă și grafică, dar si de dovleci sculptați în cele mai haioase ipostaze.
Expoziția roadelor toamnei este de departe o creație artistică cum rar pot vedea părinții și ceilalți adulți veniți să se bucure de laborioasa activitate a celor mici.

Este unul din cele mai frumoase proiecte în care conducerea Școlii Gimnaziale „CONSTANTIN BRÂNCUȘI” (directorii Sorin Matei Todea și Liviu Groșanu), alături de cadrele didactice, de copii și părinți sunt parte integrantă a unui proiect comun de o miraculos tomnatic și, de la an la an, tot mai frumoasă. E deja o tradiție și doar în pandemie nu a fost posibilă realizarea ei. „SIMFONIA TOAMNEI” rămâne un proiect de suflet pe acorduri de toamnă și zâmbet de copil.

Mihaela Andreescu

sursa

Latest Posts

Parteneri Media