marți, 16 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Speranțe că poate fi mai bine

Sănătatea este și trebuie să fie domeniu fundamental în viața unei nații. Când nu e, cam cum s-a petrecut pe la noi, e aiurea. Se vede, se simte, se suferă. Nu vă reamintesc Colectiv etc., adevărate tragedii naționale…

Mi-am reamintit o postare a domnului Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, care-mi dă totuși speranțe că – mai greu, e drept – se pot schimba lucrurile, mentalitățile, stările de fapte. Concret, zicea domnia-sa asta pe 8 noiembrie, adică acum 3 săptămâni: „Astăzi am semnat contractul de proiectare pentru Spitalul Regional de Urgență Craiova care urmează să fie realizat de o asociere de companii din Turcia și România, declarată câștigătoare în urma unei licitații la care au participat 9 consorții formate din peste 50 de firme.

Proiectul tehnic va fi realizat într-o perioadă de 12 luni și construcția va dura 48 luni. Estimez că spitalul va putea trata primii pacienți la finalul anului 2027. Spitalul Regional de Urgență Craiova va avea 807 paturi, dintre care 55 dedicate patologiei oncologice și radioterapiei. Blocul operator va avea 19 săli de operație iar ambulatoriul, 52 de cabinete. Va exista și o zonă dedicată dezvoltării profesionale a cadrelor medicale: săli virtuale, facilități de învățământ prin simulare și săli de resuscitare. Investiția totală se ridică la aproximativ 603 milioane EURO și este finanțată prin fonduri nerambursabile și împrumuturi….

sursa

Latest Posts

Parteneri Media