luni, 9 septembrie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Surse naturale de vitamina E

Vitamina E este un antioxidant major pentru organism, liposolubil. Protejează foarte bine membranele împotriva peroxidării lipidelor! Cercetătorii susțin faptul că proprietățile antioxidante ale vitaminei E, care acționează asupra radicalilor liberi din organism, pot încetini procesul de îmbătrânire biologică.

            Tot aceștia atrag atenția asupra faptului că, deficitul de vitamina E poate avea consecințe foarte neplăcute la oameni: disfuncții neurologice puternice, cardiovasculare, chiar și o durată de viață diminuată a eritrocitelor.

            Este bine să cunoașteți faptul că, vitamina E (tocoferol) poate reduce riscul de boli cardiace coronariene la bărbați.

            Când avem nevoie de cantități mai mari de vitamina E?

            Necesarul de vitamina E este mai accentuat în sezonul de primăvară. Persoanele care prezintă deficit de vitamina E pot consuma alimente bogate în tocoferol sau pot apela și la suplimente naturale care conțin vitamina E, dacă este cazul.

            Suplimentele romanesti de la Herbagetica sunt remedii 100% naturale foarte bune pentru persoane care au nevoie de un aport sporit de vitamine si minerale.

            Ce alimente conțin cantităti mari de vitamina E?

            Tocoferolii sunt foarte prezenți în special în plante. Germenii de porumb și uleiurile vegetale reprezintă principala sursă de tocoferoli. Boabele de cereale și în special boabele de porumb au un conținut crescut de vitamina E.

            Spre exemplu, prin utilizarea germenilor de grâu bogați în vitamina E, au fost obținute rezultate excelente în tratamentul distrofiei musculare precum și în tratamentul degenerării neurologice.

            Alte surse naturale de vitamina E sunt: uleiul de măsline, lintea, uleiul de floarea soarelui, ficatul de vită și carnea de vită.  Murele conțin cantități importante de vitamina E, frunzele verzi ale unor legume, laptele de vacă, brânzeturi obținute din laptele animalelor hrănite pe pășune, mai ales.

            Merită să mai enumeram în plus câteva efecte benefice ale acestei vitamine miraculoase: este importantă în tratamentul bolii arteriale trombo-embolice, are efecte benefice la pacienții cu ateroscleroză, previne formarea trombilor și producerea infarctului miocardic, combate foarte bine mecanismele complexe oxidative care determină apariția cataractei, etc.

            Așadar, nu este un lucru rău să consultați și un medic specializat în medicină naturistă, dacă suferiți de una dintre bolile enumerate mai sus. Tratamentele naturiste sunt din ce in ce mai apreciate de oameni, astăzi, deoarece sunt eficiente și nu prezintă reacții adverse la fel de mari ca tratamentele cu medicamentele clasice, chimice.

            De asemenea, orice supliment natural cu rol de antioxidant este bine să fie luat serios în seamă pentru efectele lui minunate! Poluarea excesivă, alimentele bogate în substanțe nocive trebuie să reprezinte un impuls suficient de puternic pentru a apela cât mai mult la remediile naturiste benefice care fac minuni de mii de ani de zile.

            Oferta de suplimente naturale care conțin vitamina E, simplă sau în asociere cu alte remedii naturiste, este foarte bogată astăzi. În orice farmacie naturistă puteți găsi variate produse naturiste. Preturile nu sunt deloc mari pentru astfel de produse.               

Important este să solicitați părerea unui medic naturist sau părerea medicului  dumneavoastră de familie, referitor la felul în care puteți consuma suplimente naturiste pe bază de tocoferoli.

Latest Posts

Parteneri Media