luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Vești proaste pentru români! Scumpiri în lanţ de la 1 iulie


Luna iulie vine la pachet cu un val de scumpiri pentru români. De luni, oamenii vor plăti mai mult pentru combustibili, dar şi pentru achitarea facturii la gaze.

Creșterea accizei va genera scumpiri de 40 de bani per litru pentru motorină și 43 de bani per litru la benzină, încă de la data de 1 iulie.

Analiștii avertizează că aceste scumpiri la carburanți vor declanșa un val de scumpiri în lanț, afectând în primul rând prețurile alimentelor, din cauza costurilor mai mari de transport rutier.

Și facturile la gaze vor suferi modificări. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a aprobat o majorare de 19% a tarifelor de distribuție. Acest fapt va aduce o scumpire cu circa 10,5 bani pentru fiecare metru cub de gaze consumat, potrivit e-nergia.ro.

Veștile nu sunt bune nici în ceea ce privește cursul leu-euro. Majoritatea analiștilor se așteaptă la o depreciere a leului în următoarea perioadă. Astfel, in următoarele luni, euro ar urma să treacă de pragul de 5 lei, ajungând la 5,01 lei pentru un euro. În următorul an ar ajunge la 5,06 spun analiștii.


    sursa

    Latest Posts

    Parteneri Media