luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

(VIDEO) Se conturează o certitudine! Tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești va fi gata în 2024


Se conturează o certitudine! Tronsonul 1 al Drumului Expres (DEx12) Craiova – Pitești poate fi gata în 2024. Ar putea fi marea surpriză a acestui an, consideră Asociația Pro Infrastructură (API), cel mai cunoscut ONG din țară care monitorizează marile proiecte de infrastructură rutieră din România.

Potrivit API, Ozaltin poate fi marea surpriză pozitivă din 2024. Antreprenorul din Turcia este liderul asocierii din care mai fac parte Strade Bauunternehmung și Visio Construction Works și care lucrează la tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești.

„Ozaltin, marea surpriză pozitivă din 2024? Ozaltin arată foarte bine pe Drumul Expres DEx12 între Balș și Craiova, încercând parcă să demonstreze că și turcii pot să se țină de angajamentele pe care și le-au asumat pe proiectele de infrastructură de transport din România. Atât antreprenorul general Ozaltin, cât și subcontractorii lui, merită deja felicitați pentru că doar ceva catastrofal i-ar putea împiedica să-și respecte termenul contractual inițial, martie 2025 – curat, fără extensii de timp sau giumbușlucuri birocratice“, este de părere Asociația Pro Infrastructură, care a postat și un video cu stadiul actual al lucrărilor. 

Tronsonul 1 al DEx12 Craiova – Pitești poate fi gata în acest an. API: Turcii au o șansă să producă marea surpriză și să inaugureze lotul în decembrie 2024

Asociația Pro Infrastructură mai consideră că tronsonul 1 ar putea fi inaugurat în decembrie 2024. „Mai mult, cu o accelerare puternică până în toamnă, mai ales pe partea de structuri, cu un management inteligent dar și cu puțin noroc, au o șansă să producă marea surpriză și să inaugureze lotul în decembrie 2024. Nimic nu anunța această reușită a turcilor, ba dimpotrivă: este primul lor proiect major în România, iar „performanța” de pe DN6 din apropiere este de tristă amintire. Drept dovadă, noi nici nu i-am inclus în previziunile noastre rutiere din ianuarie pentru o posibilă deschidere în 2024, opinând că nu au nicio șansă.

Sigur, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Până la urmă e vorba de doar 17,7 kilometri de drum expres la câmpie care nici măcar nu sunt făcuți de la zero (șantierul e preluat după rezilierea provocată de falimentul Tirrena Scavi). Dar indiferent dacă vor reuși sau nu să inaugureze în decembrie, înainte de termen, merită felicitați pentru cum se mișcă pe DEx12 Craiova – Balș. Să-i vedem cum se descurcă pe viaductele de pe Autostrada Transilvania de la Nădășelu și Topa Mică unde misiunea lor va fi una mult, mult mai grea, atât din punct de vedere birocratic cât și tehnic, sub presiunea termenului PNRR, 2026“, a mai menționat Asociația Pro Infrastructură. 

Ce spune API despre tronsonul 4 al DEx12

După cum se știe, Ozaltin a obținut contractul de peste un miliard de lei pentru realizarea viaductelor de 3,2 km de pe Autostrada Transilvania, care au fost scoase din contractul cu UMB.

În ceea ce privește celălalt tronson al DEx12 Craiova – Pitești aflat în execuție, unde lucrează chiar UMB, Asociația Pro Infrastructură consideră că în 2024 ar putea fi gata doar sectorul Colonești – Albota. „În ciuda promisiunilor constructorului UMB și a oficialilor CNAIR și MT, în opinia noastră este fezabil ca la final de 2024 să circulăm doar pe sectorul Colonești – Albota al DEx12 Craiova – Pitești, nu și pe restul tronsonului până la Oarja/Catanele“, este de părere API.

euroolteniainfo.com

sursa

Latest Posts

Parteneri Media