vineri, 29 septembrie, 2023
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Ce poți face în Gorj? Explorează natura la pas prin județ și împrejurimi

Când te gândești la munții și rezervațiile naturale din România, cu siguranță că Retezatul și Bucegii sunt primele idei - dar ai...

Cum Charles Fey a revoluționat industria jocurilor de noroc cu invenția sa, păcănelele!

În istoria jocurilor de noroc, există un nume care strălucește ca o stea: Charles Fey. Acesta este un inventator genial, care a...

Adidași negri pentru femei și bărbați – pantofi care se potrivesc cu orice

Încălțămintea joacă un rol critic pentru aspectul final al ținutelor noastre, iar când vine vorba de alegerea celor mai potriviți adidași, stilul contează la...

Cum reglementează țările vestice publicitatea la jocuri de noroc?

Jocurile de noroc au devenit foarte populare în rândul oamenilor pentru că vor să se simtă bine fără să meargă undeva. Lucrul...

Amulete norocoase pe care le vei întâlni în poveștile pasionaților de cazinouri

Norocul este un lucru pe care cu siguranță nu îl putem planifica. Desigur, dacă abordați o sarcină cu o anumită mentalitate, puteți simți că aveți un fel de avantaj. Cu toate acestea, realitatea este că nu ai cum să influențezi în vreun fel norocul, dar există un grup select de oameni care cred că există anumite obiecte, cunoscute sub numele de talismane norocoase, despre care se spune că oferă utilizatorului sau deținătorului noroc. Chiar dacă joci la rotiri fara depunere, un talisman poate să însemne multe pentru norocul tău.

Ce este un talisman norocos?

În esență, un talisman de noroc este un anumit obiect sau o amuletă despre care se crede că oferă noroc posesorului său. Cei mai mulți oameni cred că orice obiect poate fi folosit ca talisman de noroc, mai degrabă decât unul anume; cu toate acestea, există obiecte specifice în diverse culturi despre care se crede că dețin puteri misterioase.

În unele culturi, văzând un anumit animal contează, de asemenea, pentru norocul tău, cu animale precum peștii, gărgărițele, albatrosul, porcii și rândunelele. Anumite numere tind să dețină anumite semnificații și pot fi considerate atât norocoase, cât și ghinioniste, numărul 7 având un statut ridicat în cultura japoneză și occidentală.

Când vine vorba de jocurile de noroc, unii jucători au mers mai departe, deoarece s-au refugiat în conceptul de noroc care le este adus. Acesta este motivul pentru care mulți dintre cei care se ocupă serios de jocuri de noroc au ales să poarte un talisman norocos.

Amulete norocoase pe care le vei întâlni în poveștile pasionaților de cazinouri

De ce ar fi adus un talisman la un cazino?

Dicționarul definește norocul ca fiind succesul sau eșecul bazat mai degrabă pe șansă decât pe acțiunile unui individ. După această logică, norocul nu are cum să fie modificat, dar cei care urmează superstiții simple sau extreme vor crede că poate fi modificat. Aici intervine falacia jucătorului, care este credința că rezultatul unui eveniment ar fi mai puțin sau mai probabil să se întâmple pe baza rezultatului unui eveniment anterior. Acest lucru este incorect, deoarece probabilitatea ca ceva să se întâmple nu se schimbă în funcție de ceea ce s-a întâmplat înainte.

De exemplu, dacă ați avea două cărți în fața dumneavoastră și ar trebui să ghiciți care dintre ele este neagră, probabilitatea de a alege cartea corectă ar fi de 50/50. Cu toate acestea, dacă ar trebui să faceți același lucru, cu două cărți diferite (nevăzute), șansele vor fi aceleași, indiferent de rezultatul anterior. Acest tip de gândire ne pune de obicei în dificultate atunci când vine vorba de luarea unor decizii în viața reală.

Unele talismane norocoase sunt mai comune decât altele, iar raritatea unora este adesea favorizată. Cu toate acestea, nu există nicio dovadă științifică care să susțină vreuna dintre aceste superstiții.

Trifoiul cu patru foi

Probabil unul dintre cele mai comune talismane norocoase, trifoiul cu patru foi sau trifoiul se crede că a fost luat de Eva după ce ea și Adam au fost alungați din Grădina Edenului. Nu există nicio dovadă că acest lucru este adevărat, dar fiecare dintre cele patru frunze ale trifoiului reprezintă dragostea, speranța, norocul și credința. Mulți jucători cred că această plantă deține un anumit tip de energie care le va aduce o anumită formă de noroc atunci când vine vorba de jocurile de noroc.

Raritatea trifoiului cu patru frunze este ceea ce l-a făcut să iasă în evidență ca simbol al norocului, deoarece majoritatea trifoiilor se prezintă doar cu trei frunze.

Amulete norocoase pe care le vei întâlni în poveștile pasionaților de cazinouri

Piciorul de iepure

Acesta este unul dintre cele mai barbare amulete de pe această listă; cu toate acestea, unii jucători de noroc cred că purtarea cu ei a unui picior de iepure le va aduce noroc. Piciorul de iepure este, de asemenea, cunoscut ca aducând fertilitate, iar acest lucru a fost ceea ce a declanșat inițial tendința de a-l purta ca amuletă. Folosirea piciorului de iepure provine din hoodoo, un sistem de practici spirituale și magie creat de sclavii nord-americani luați din Africa. Pentru ca un picior de iepure să funcționeze, trebuie să fie piciorul posterior stâng al unui iepure care a fost capturat sau împușcat într-un cimitir.

Numărul 7

 

Numărul 7 este asociat cu multe religii și are o semnificație deosebită în lumea jocurilor de noroc, deoarece este, de asemenea, un simbol comun în multe jocuri tradiționale de tip slot machine. De asemenea, se spune că acest număr aduce noroc într-un context religios atât în islam, cât și în creștinism, în timp ce apare, de asemenea, în diverse teme, cum ar fi cele șapte minuni ale lumii, cele șapte note muzicale, cele șapte continente și așa mai departe. Atunci când jucați la un cazinou, aterizarea pe trei 7 vă va oferi, în general, cel mai mare câștig. Unii jucători au mers atât de departe încât fie își fac farmece, fie își tatuează numărul pe piele.

Lenjeria intimă roșie

Aceasta este mai mult o superstiție chinezească, dar, în ciuda faptului că nu există niciun merit pentru acest act; este totuși o scuză excelentă pentru a purta lenjerie intimă roșie. În cultura chineză, se consideră că culoarea roșie aduce noroc, motiv pentru care copiii și adulții tineri ar primi de obicei plicuri roșii cu bani drept cadou de Anul Nou Chinezesc. De asemenea, se spune că purtarea oricărui alt articol de îmbrăcăminte de culoare roșie ar aduce același efect.

Penny-ul norocos

Se poate considera că ridicarea unei monede de pe stradă aduce noroc dacă ar fi să o porți cu tine, mai ales atunci când te îndrepți spre un cazinou. Motivul pentru care moneda este considerată norocoasă se datorează faptului că a apărut de nicăieri. Cu toate acestea, va trebui să se ia unele măsuri pentru a-i spori norocul, cum ar fi înmuierea ei în sos de roșii și curățarea ei până când va străluci, spre deosebire de orice altceva pe care îl dețineți. Odată ce acest lucru este făcut, va trebui să o țineți în permanență lângă dumneavoastră. Dar, există o poveste de precauție pentru acest talisman, deoarece nu ar trebui să îl ridici dacă a fost pus cu fața în jos, deoarece acest lucru îți va aduce ghinion, în schimb ar trebui să îl întorci și să lași următoarea persoană să îl ridice pentru a primi norocul.

Potcoava de cal

Se crede că potcoavele au puterea de a alunga energiile rele și spiritele rele și, în mod tradițional, erau ținute la locul lor cu șapte cuie. Deși există multe legende în jurul potcoavei și de ce sunt considerate norocoase, mulți jucători cred că aceasta le va aduce noroc, dar poate fi puțin incomod să porți o potcoavă de fier în buzunar, de aceea mulți jucători poartă adesea diverse amulete în formă de potcoavă.

Latest Posts

“Nocturna Bibliotecilor”, în această seară și la Târgu Jiu

Biblioteca Judeţeantă „Christian Tell” Gorj este și anul acesta parte a evenimentului cultural “Nocturna Bibliotecilor”. Așadar, astăzi, începând cu orele 16:00, la sediul Central...