luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Cod roșu de instabilitate atmosferică in Oltenia


Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod roșu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată, vijelii puternice, cantități însemnate de apă instabilitate atmosferică accentuată, până astăzi, la ora 21:00.


În intervalul menționat, la început în sudul Olteniei, apoi cu extindere spre sud-vestul și centrul Munteniei, se vor semnala vijelii puternice (cu rafale ce vor atinge 90-100 km/h), averse torențiale, frecvente descărcări electrice și izolat* grindină de medii sau MARI dimensiuni (diametrul maxim ~ 2-4 cm). În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 25-35 l/mp și punctiform* 50 l/mp.


În intervalul 2 iulie, ora 10 – 3 iulie, ora 10 , gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat în cea mai mare parte a țării. Se vor semnala perioade cu averse – ce pot avea caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-75 km/h) și izolat* grindină de mici sau medii dimensiuni.


Astfel, pe parcursul zilei de mâine și în cursul nopții de miercuri spre joi (3/4 iulie), în centrul, estul și sudul țării va continua să plouă – local însemnat cantitativ, iar în sud-estul teritoriului se vor semnala și manifestări asociate instabilității atmosferice.


    sursa

    Latest Posts

    Parteneri Media