luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Este pregătit județul Gorj pentru un blackout?

În contextul în care Ucraina și Republica Moldova au parte de pene generale de curent după bombardamentele ruşilor, în pragul iernii, și autoritățile din țara noastră se gândesc la măsuri pentru eventualitatea în care vom avea un posibil blackout.

Potrivit edilul Marcel Romanescu, instituțiile publice din municipiu sunt pregătite pentru un astfel de scenariu, întrucât acestea beneficiază de generatoare. În schimb, cetățenii vor trebui să învețe cum să se descurce fără gaze și energie electrică.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

ISU Gorj va face controale pentru a identifica toate generatoarele de electricitate disponibile în județ, ce pot fi folosite în cazul unei eventual blackout.

Florin Chisim, purtător de cuvânt ISU Gorj

În ultimul an, ţările din Europa au început să îşi pregătească populaţia pentru o asemenea situaţie care poate apărea din cauza crizei energetice cu care se confruntă continentul. Nici restul lumii nu exclude o pană majoră. China a trecut şi ea printr-un blackout toamna aceasta, iar zeci de milioane de americani şi canadieni au cunoscut asprimea unei asemenea situaţii în 2003.

Aura Pîrvuleț

sursa

Latest Posts

Parteneri Media