miercuri, 12 iunie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Filmul Guvernul Copiilor 2, vine acasă la Tărgu jiu

Guvernul Copiilor 2 filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, va putea fi văzut de către spectatorii mari și mici într-o proiecție specială ce va avea loc la Cinema Sergiu Nicolaescu luni, 29 aprilie, de la ora 18:00.

Filmul prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

Ioana Mischie, regizor

Regizoarea alături de invitați din medii educaționale, civice și artistice vor fi în sală și vor discuta cu publicul la final, spectatorii având astfel ocazia să afle mai multe despre începuturile proiectului.

Ioana Mischie, regizor

Primul lung-metraj al universului cinematografic, Guvernul Copiilor I, lansat în 2019, a fost primul documentar din România în care s-a folosit tehnologia stereoscopică pentru a augmenta prezența copiilor pe ecran. Proiectul, în ansamblul său, definește un nou gen audio-vizual, definit de Ioana Mischie în lucrarea sa doctorală, care își propune să ne invite să ne imaginăm viitoruri axate pe evoluția conștiinței umane, nu doar pe evoluția tehnologiei.

sursa

Latest Posts

Parteneri Media