luni, 15 iulie, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

PORTRET DE ARTIST – DINU IANCU SALAJANU

Dinu Iancu Salajanu este finul lui Nicolae Furdui Iancu, si asemeni acestuia, interpreteaza numeroase cantece populare specifice zonei Ardealului, zona din care si provine.

Artistul s-a nascut pe 2 iulie 1969 in Balan, judetul Salaj, iar muzica a devenit in curand parte din viata sa, o data cu primirea unui acordeon din partea fratelui sau.

A inceput sa cante de la varsta de 16 ani si a stiut ca asta isi doreste sa faca in viata. De aceea, Dinu Iancu Salajanu a urmat Conservatorul, sectia canto clasic, la Facultatea de Muzica a Universitatii din Oradea.

Gratie talentului si profesionalismului, Dinu Iancu Salajanu a fost numit in functia de director al Casei de Cultura din Zalau, dar si al Ansamblului de cantece si dansuri „Porolisum”, dar nu si-a neglijat publicul, sustinand numeroase concerte in tara, cat si in afara, in tari precum Germania, Olanda sau Canada.

Albumul sau „Omul ca si floarea” sau discul vinil „Io-s fecior de Salajan” contine melodii iubite de public, printre care „Suparata-i mandra mea”, „Dragu-mi e unde-am venit”, „Strange omul ca furnica”, cantate cu pasiune de catre Dinu Iancu Salajanu la fiecare petrecere unde este invitat.

Repertoriu:
• Dinu Iancu Salajanu – Dragu mi-i de unde am venit
• Dinu Iancu Salajanu – Hai, hai lume draga
• Dinu Iancu Salajanu – Cand eram mai mic
• Dinu Iancu Salajanu – Sa-mi canti cobzar
• Dinu Iancu Salajanu – Asa-s mancat de straini
• Dinu…

sursa

Latest Posts

Parteneri Media