Muzica populară românească fascinează pe oricine. Cântecele populare sunt dificil de interpretat, iar un artisst adevărat reuşeşte să transmită cu uşurinţă emoţii puternice. Gelu Voicu este un asemenea pasionat de cântece din zona Teleorman. El este un adevărat reper muzical românesc. Acesta cântă cu multă plăcere la evenimente, concursuri, la televiziune sau în concerte. El aduce bucurie celor care îl privesc şi înveseleşte orice eveniment important. Astfel, îl poţi contacta pentru a avea parte de un concert de calitate pentru evenimentele publice sau private.
Iată cine este Gelu Voicu şi care sunt principalele sale reuşite:
Când şi unde s-a născut Gelu Voicu
Gelu Voicu este născut în anul 1982 în Olteni, judeţul Teleorman. Este pasionat de muzică şi este influenţat de notele specifice ale zonei în care s-a născfut. El va deveni unul dintre cei mai importanţi interpreţi din Teleorman. Transmite cu bucurie şi copiilor săi bucuria cântecului românesc şi reuşeşte să cânte alături de aceştia şi să aibă apariţii TV importante.
Debutul muzical al lui Gelu Voicu
Debutul muzical al lui Gelu Voicu se află în anul 1999. Atunci el obţine locul I pentru concursul spectacol „Vedete în devenire”. Radio Oltenia Craiova organizează acest concurs, iar el este cel care se remarcă. Acesta a fost doar începutul multiplelor apariţii care vor urma.
Care sunt principalele evenimente la care participă Gelu Voicu
La scurt timp după ce obţine titlul de colaborator al Ansamblului profesionist „Burnasul” din Teleorman, Gelu Voicu concurează la Festivalul concurs Naţional „Pe deal la Teleorman”. Aici el obţine premiul I şi se mândreşte cu această realizare. Tot în anul 2000 reuşeşte şi să devină solist instrumentist în „Burnasul” şi să cânte în „Teleormanul”, care este condus de celebrul Liviu Vasilică. Va lua locul II la secţiunea de solişti instrumentişti este obţinut şi în 2002 la Festivalul „Maria Lătăreţu”. În anul 2003 câştigă locul I la festivalul „Maria Tănase”, iar în 2004 paticipă la Festivalul Naţional al Cântecului şi Dansului Popular „Mamaia”. Va obţine locul II pentru acest moment artistic.
În anul 2004 are loc un moment special. Atunci Gelu Voicu are primul CD care cuprinde 16 piese de folclor autentic românesc. Numele albumului său este „Pe dealul din Teleorman”. Tot anul 2004 este unul care marchează un început. Este vorba despre grupul numit „Doruleţul” unde Gleu Voicu este membru ce cântă la fluier. Acest grup este parte din multiple festivaluri, evenimente. Dintre acestea se pot enumera : „Callatis”din anii 2006 şi 2007, celebrul Revelion Romexpo care este prezentat în străinătate şi în România prin intermediul televiziunii (anii în care a fost prezent la cest tip de eveniment sunt 2005/2006 și 2006/2007 ). Participarea la diverse emisiune TV din aceeași perioadă îl ajută să își construiască un renume. Astfel, el este prezent la televiziuni precum Național TV, Antena 1, Pro TV, TVR 1, și cunoscutele posturi unde predomină muzica populară, Etno TV și Favorit TV.
Anul 2005 îi aduce lui Gelu Voicu o schimbare majoră de viață în zona carierei. El va deveni moderator-redactor pentru Favorit TV, unde cântecul popular este întotdeauna apreciat. Iată unele dintre emisiunile pe care le prezintă și de care este mândru: „ La un pahar favorit”, „La poarta succesului”, „Un cântec pentru fiecare”. Tot anul 2005 aduce cu sine și un titlu care îl va păstra pentru mai mulți ani, acela de director artistic al ansamblului „Vlăsceanca” din Teleorman, Videle.
Național TV îl promovează pe Gelu Voicu prin intermediul emisiunii „Săru’mâna mama”, unde Gelu Voicu devine prezentator. Iar în 2007 este parte din realizarea emisiunii „Prima iubire” de la Romantica. 2007 vine și cu schimbarea numelui ansablului „Dorulețul”. Acesta se va numi din acel moment „Lăutarii din Teleorman”, un nume expresiv, puternic, bine conturat. Astfel, renumele va merge mai departe.
Anul 2009 este reprezentativ datorită apariției ca prezentator și interpret la festivalul românesc binecunoscut „Cerbul de Aur”. Aici se remarcă în seara de folclor și se face și mai cunoscut. Tot în același an este moderator TV pentru emisiunea „Doi care Doinesc” în cadrul TVR2. Albumul cunoscut „Nunta ca pa’ Teleorman” este scos în 2009. Acest album este cântat de către Gelu Voicu cu Lăutarii din Teleorman și este special datorită conceptului care stă în spatele alegerilor cântecelor sale. Este un album care cuprinde elementele principale ce stau la nunta românească. Vei descoperi în acest album simboluri și ritualuri specifice, care sunt permanent folosite la nuntă.
Vor urma diverse serii de evenimente și de concerte, precum și noi apariții TV semnificative în anul 2010. Atunci Gelu Voicu este prezent la „Să petrecem în familie, la Etno TV. Va avea ca invitați nume mari românești, precum Nicolae Furdui Iancu, Mioara Lincan, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțul, Viorica Macovei, etc.
În anul 2011 iese în afara țării cu cântecele românești autentice. Astfel, el se duce la Lyon, în Franța, în cadrul muzeelor și expozițiilor în aer liber din Europa. Vine ca invitat al muzeului Dimitrie Gusti, Muzeul satului. Participă și în Grecia în turneu în Argos. În 2013 merge tot în Franța, în Marseille, iar în 2016 la Veneția. Din 2016 este angajat al Filarmonicii din Ploiești.
Care sunt cele mai populare melodii cântate de Gelu Voicu
Gelu Voicu are multiple apariții TV, în cadrul concertelor și evenimentelor publice și private, în țară și în străinătate. El adoră tradiția populară și are multiple cântece frumoase, care sunt îndrăgite de către publicul lui. Iată câteva dintre cele mai cunoscute: „Perinița”, „Primirea Nuntașilor”, „Pusei briciul să mă raz”, „Sârbă ca la nuntă”, „Strigarea bradului” sau „Țigăneasca”.
Familia, marea sa dragoste Gelu Voicu este un mare iubitor al muzicii românești, dar un și mai mare îndrăgostit de familie. El are șoție și copii și provine dintr-o familie unită, frumoasă. Adoră viața de familie și își admiră soția pentru cariera sa și pentru puterea interioară pe care o are. A declarat că admiră și femeile care aleg să stea acasă și să aibă grijă de familie și de copii la fel de mult. Este un om împlinit pe multiple planuri, care se bucură pentru ceea ce poate dărui oamenilor prin cântec și tradiție care se păstrează prin intermediul albumelor construite.