miercuri, 22 mai, 2024
📣Practica studenti jurnalism ✍️

Zinaida Julea te impresionează prin cântec, prezență scenică și vocea sa puternică

Zinaida Julea este interpreta de muzică populară ce te poate impresiona prin tot ceea ce reprezintă. Este o femeie puternică, o prezență ce se face remarcată de la primii pași pe care îi face pe scenă. Are încredere în ea, adoră să cucerească scena și să fie alături de oameni prin emoțiile pe care le transmite prin vocea sa deosebită. Se simte bine atunci când este în cadrul evenimentelor, iubește muzica populară și o duce mai departe cu multă bucurie. Energia sa este vibrantă, iar publicul o adoră.

Zinaida Julea este cea care te poate înveseli, care te poate transpune în lumea cântecului prin privire, glas și atitudine. Este o doamnă ce luminează scena prin prezența ei.

De unde este Zinaida Julea

Este născută în anul 1951, având în prezent 71 de ani. Are o carieră muzicală impresionantă, având mai multe albume care o fac să fie mândră. A iubit dintotdeauna muzica și a început să cânte de la o vârstă mică. Zinaida Julea provine din Republica Moldova și s-a născut în satul Hârbovăț, Anenii Noi. Este influențată de către părinți prin darul muzical pe care îl au. Ambii părinți cântau, având voci foarte bune. Mama era prezentă permanent în corul bisericii și acest lucru a fost cel care a determinat anumite gânduri ce stau la baza carierei muzicale. Zinaida își admiră părinții și este determinată să cânte.

Unde învață Zinaida Julea și care sunt pașii de formare artistică inițiali

Școala este foarte importantă pentru a reuși să construiască o carieră muzical excepție. De aceea este important pentru ea să existe o formare puternică, minuțioasă, în zona artei. Anii 1973-1977 sunt dedicați studiului pentru Zinaida. Ea învață la școala de muzică „Ștefan Neaga” cu Vladimir Achimov”, iar în anii 1988-1993 merge la Institutul de Arte din Chișinău cu Vasile Stratulat.

Momente importante din viața artistei Zinaida Julea

Una dintre cele mai importante momente din viața Zinaidei Julea a fost intrarea, în 1968, la vârsta de doar 167 ani, în orchestra de muzică populară „Fluieraș” ca solistă. A reușit să impresioneze prin glasul și determinarea sa și a rămas parte a Filarmonicii din Chișinău până în anul 1991. Nu a rămas doar acolo să cânte, ci a cutreierat întreaga lume cu ajutorul acestei formații. A reușit să aibă concerte în aproape toate continentele. A avut succes și a dăruit oamenilor bucuria cântecului autentic popular. A știut să își atragă publicul de partea ei prin pasiunea pe care o are.

Ion Dascăl o ia sub aripa sa în cadrul Orchestrei de Muzică populară „Mugurel”, unde are parte de concerte și evenimente diverse. În momentul actual, ea este solist în Orchestra Municipală. Aceasta este sub egida fraților Vitalie Advahov și Vasile Advahov.

Care sunt câteva dintre premiile obținute de către Zinaida Julea

Premiile sau recunoașterea meritelor din partea publicului sau juraților, sunt importante în viața unui artist. Ele sunt o dovadă palpabilă a muncii depuse în ani de zile. Muzica poate să fie parte din rutina zilnică, iar orele de lucru pot să fie solicitante. De aceea bucuria mare a artiștilor constă în aplauzele pe care le primesc. Diplomele sau premiile sunt parte din formele prin care oamenii pot să recunoască meritul muncii unui artist. Iată câteva dintre premiile pe care le-a obținut Zinaida Julea de-a lungul anilor: primește titlul de Artist Emerit în anul 1976, iar anul 1986 vine cu titlul de Artist al Poporului. „Meritul Civic” este obținut în anul 1993, iar anul 1997 vine cu „Ordinul Republicii”. Toate acestea aduc bucurie solistei și o ajută să meargă mai departe în studiul și interpretarea muzicii. Zinaida Julea are mai multe albume care o reprezintă. Dintre acestea, cântecele care o fac să fie cunoscută sunt cele care sunt adorate de către publicul larg. Numele albumelor sale „Pentru inima oricui”, „Pe ulița satului” sau „Lume nu mă judeca” o ajută să rămână în topul preferințelor celor care adoră muzica populară. Numele melodiilor sale sunt reprezentative pentru lumea satului de demult și păstrează aceeași energie a vieții din trecut: „Să răsune ulița”, „Hora din bătrâni”, „ Vino lăutarule la masă”, „Flori de peliniță, flori de busuioc”, „Viața încă-i dulce și frumoasă”.

Viața personală a artistei este presărată cu bucurie și durere

Artista se căsătorește și iubește. Îl cunoaște pe Simion Brînzilă în ansamblul „Fluieraș”, iar apoi se căsătorește cu acesta. El nu va sta din păcate alături de ea pentru mult timp deoarece moare când copilul pe care îl au împreună are doar 1 an și opt luni de zile. Ea nu o să mai dorească să se recăsătorească. Astfel, va parcurge un drum frumos în cariera muzicală și va deveni dedicată total acestui lucru. Are grijă de copil și de viața sa de artist, reușind să cucerească orice audiență prin prezența ei. Se cufundă în studiul amănunțit al muzicii și are o multitudine de apariții în această zonă artistică. Fiica doamnei Zinaida Julea este și ea pe urma mamei, intrând în lumea muzicală.

În 2021 a menționat că vrea să scrie o carte cu toate întâmplările din viața sa de artist. Are colaborări cu nume mari ale muzicii și dorește să împărtășească cele mai frumoase clipe și cu publicul ei. Va scrie situațiile care au marcat-o, pe scene mari ale întregii lumi. Vor fi detalii personale, interpretări și alte surprize. Cartea va fi un dar pe care îl va lăsa mai departe, care va completa repertoriul său amplu.

Zinaida Julea este un artist din Republica Moldova care a impresionat oamenii din multiple zone ale lumii. Are o prezență care se remarcă pe orice scenă și care determină bucurie în sufletele publicului. Este frumoasă, talentată și plină de energie. De aceea reușește să cucerească oamenii de la primele acorduri. Are o carieră demnă de respect și continuă să aducă veselie și emoții puternice atunci când apare pe scenă.

Muzica și viața de la sat au fost un punct de pornire pentru Zinaida Julea. Ele au fost inspirația care au determinat-o să aibă succes.

Latest Posts

Parteneri Media